Olimpijske igre: Raste broj zaraženih, premijer Japana siguran u to da će sve biti "bezbedno"

Organizatori Letnjih olimpijskih igara u Tokiju objavili su da je registoravno devet novih pozitivnih testova na virus korona kod osoba povezanih sa predstojećim Igrama.
Među zaraženima je jedan sportista, saopšteno je na zvaničnom sajtu. Njegovo ime ne navodi, ali je poznato da nije japanski državljanin. Ostalih osam registrovali su kod volontera, osoblja i osoba povezanih sa Igrama, piše N1.
 
Ukupan broj pozitivnih testova na kovid19 na OI dostigao je broj 71.
 
Iz Meksika stiže informacija da su dvojica članova bejzbol reprezentacije pozitivno testirana 18. jula, pre puta u Tokio. Bolest je asimptomatska, a svi igrači i trenersko osoblje izolovani su u hotelu dok se ne dobiju rezultati dodatnog testiranja.
 
Olimpijske igre u Tokiju će biti održane od 24. jula do 8. avgusta, a zbog pandemije i pogoršane epidemiološke situacije u prestonici Japana je na snazi vanredno stanje. Publike neće biti na tribinama.
 
Premijer Japana: Svet će videti bezbedne Olimpijske igre
 
Premijer Japana Jošihide Suga rekao je da svet mora da vidi da ta zemlja može da organizuje bezbedne Olimpijske igre u jeku pandemije virusa korona.
 
Desetine hiljada sportista, zvaničnika, predstavnika medija i drugih gostiju ovih dana pristiže u Japan, gde se većina stanovništva protivi održavanju Olimpijskih igara, zbog koronavirusa, ali i prevelikih troškova.
 
"Svet se suočava sa velikim teškoćama. Možemo biti uspešni u organizaciji. Takva činjenica iz Japana mora biti preneta ostatku sveta. Zaštitićemo zdravlje i bezbednost japanskog stanovništva", rekao je Suga članovima Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).
 
On je priznao da je put Japana kroz pandemiju do Olimpijskih igara ponekad imao poteškoća.
 
"Ali počela je vakcinacija, i posle dugačkog tunela, sada vidimo izlaz", dodao je japanski premijer.
 
Navijačima je zabranjen pristup takmičenjima, ali su lokalni zdravstveni zvaničnici doveli u pitanje odluku da se mnogobrojnim strancima dozvoli dolazak na Igre, koje se završavaju 8. avgusta.
 
Na Olimpijskim igrama očekuje se učešće oko 11.000 sportista, od čega 86 iz Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.