VIDEO Đoković uz himnu ispraćen na Olimpijske igre: Spreman sam, idem na zlato

Novak Đoković održao je pres konferenciju pre puta na Olimpijske igre u Tokio, a tom prilikom poručio je da je i pored zgusnutog rasporeda spreman, te da ide na zlatnu medalju.
Najbolji teniser sveta u tri navrata je pokušao da dođe do zlatne medalje na Olimpijskim igrama, u Pekingu 2008. "smeč" protiv Nadala ga je koštao finala i borbe za istu, pa je tada morao da se zadovolji bronzom, 2012. Endi Marej je teniseru iz Srbije takođe "srušio" snove o zlatu, dok je u Rio de Žaneiru 2016. u prvom kolu od njega bio bolji Huan Martin Del Potro.
 
Iako je i na prethodnim Olimpijskim igrama Đoković slovio za favorita, ni na jedne od pomenutih nije otišao sa ovolikom dozom samopouzdanja stečenog osvajanjem sva tri ovogodišnja gren slema.
 
Svestan toga Đoković najavljuje da je spreman i da su ostvarene pobede uticale na nivo samopouzdanja.
 
"Idem na najviše odličje, zlato. To mi je veliki cilj, četiri gren slema i Olimpijada su mesta gde sam pre sezone hteo da budem najuspešniji. Zgusnut je raspored, ali sam se dobro spremio, imao sam puno dobijenih mečeva koji su mi ulili samopouzdanje i poletnost", poručuje prvi teniser sveta.
 
 
Pored brojnih igrača koji su usled oštrih pandemijskih uslova, ali i zgusnutog rasporeda odlučili da predstavljaju svoju zemlju na Olimpijskim igrama, Đoković ističe da je konkurencija ipak veoma jaka.
 
"Iako ima puno otkaza, dosta njih će biti tamo. Medvedev, Cicipas i Zverev su verovatno najteži protivnici, treba doći do finala u tri seta. Ovo su emocije koje se razlikuju od bilo kojih drugih takmičenja i turnira", priča Đoković.
 
Iako je od osvajanja Vimbldona pa do danas bio na pripremama u Crnoj Gori, Đoković je odlučio da se vrati u Beograd kako bi upravo iz svog rodnog grada otputovao na Olimpijske igre.
 
"Olimpijske igre su najveća smotra u istoriji sporta, a kao sportista ne možete da doživite nigde drugde taj osećaj koji je na igrama. Ovo je najlepši mogući način da odem iz Beograda, uz svoje ljude i svoj narod. Igrati za svoju zemlju su najlšepši momenti koje sportista može da doživi, veliki ponos i privilegija", dodaje Novak Đoković.
 
S obzirom na to da su uslovi na ovogodišnjim igrama specifični usled pandemije korona virusa, najave su takve da će kontakti među sportistima, kao i praćenje drugih sportista biti ograničeni.
 
"Ono što ovo takmičenje razlikuje od svih drugih jeste ta činjenica da ste u sportskom selu sa svim mogućim sportistima iz svih zemalja, spavate u istim blokovima zgrada, provodite vreme i družite se. Kakva je sada situacija zbog pandemije, ja ne znam", zaključio je Đoković.
 
Posle konferencije za štampu Đoković je ispraćen sa himnom Srbije, koju je i sam otpevao.
 
Turnir u Tokiju počinje u subotu, a žreb za teniski turnir biće održan u noći između srede i četvrtka u 4 ujutro. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.