Tokio Dan 1: Ceremonija otvaranja na programu od 13 časova, predstavnici Srbije u čak osam sportova

Prvog dana Olimpijskih igara u Tokiju pored ceremonije otvaranja počinju i takmičenja u kojima će Srbija svoje predstavnike imati u čak osam sportova.
Olimpijske igre u Tokiju, 29. u istoriji, biće zvanično otvorene danas od 13 časova na Olimpijskom stadionu u Japanu. 
 
Iako je danas zvanično otvaranje, prvi takmičarski dan zapravo je bio četvrtak.
 
Protekle noći nastupila je naša veslačica Jovana Arsić u disciplini skif na 2.000 metara. Ostvarila je plasman u četvrtfinale, postavši prva predstavnica Srbije na ovim Olimpijskim igrama.
 
 
U noći između petka i subote na sportska borilišta izaći će predstavnici Srbije u čak osam sportova. 
 
Strelci već naredne noći "nišane" medalju
 
Strelci koji će predstojećeg takmičarskog dana (noći) predstavljati Srbiju biće Andrea Arsović i Sanja Vukašinović koji će se takmičiti u disciplini vazdušna puška 10m, takmičenje u kvalifikacijama, ali i finale održaće se od 1:30 do 4:45 po našem vremenu.
 
 
Damir Mikec u disciplini pištolj 10m nastupaće od 6 do 9.30h.
 
Stoni tenis
 
Stonoteniseri Srbije Žolt Pete i Dimitrije Levajac nastupaće u kvalifikacijama od 2 do 4:15, a ukoliko ostvare plasman prvo kolo ih očekuje od 7.15, pa do 15.30h.
 
Veslanje
 
Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Martin Mačković svoj ovogodišnji nastup na igrama otpočeće kvalifikacionom trkom koja je na programu oko 3.30.
 
Đoković počinje, na terenu i Kecmanović, Stojanović i Krunić
 
Najbolji teniser sveta Novak Đoković u pohod na zlatnu medalju, jedino ostvarenje u tenisu koje mu nedostaje, kreće mečem prvog kola protiv Bolivijca Huga Delijena od 8.30 ujutro.
 
 
Miomir Kecmanović će od 7 sati svoj nastup na debitantskim Olimpijskim igrama početi protiv Poljaka Kamila Majrčaka.
 
Tokom predstojećeg takmičarskog dana Nina Stojanović predstavljaće Srbiju u singlu, ali i u dubl konkurenciji.
 
Naime, njen meč prvog kola singla na programu je protiv domaće teniserke Nao Hibino od 4 časa posle ponoći, dok će u paru sa Aleksandrom Krunić meč prvog kola protiv kineskinja Ksu i Jang igrati od 8:30.
 
Plivanje
 
Srbiju će u plivanju prvog dana takmičenja u Tokiju predstavljati Anja Crevar u disciplini 400m mešovito (od 13:30) i Čaba Silađi na 100m prsno (od 13:55)
 
Borilački sportovi: Bogdanović po novu medalju
 
Kada je o borilačkim sportovima reč, u noći između petka i subote na borilištima će biti dve predstavnice Srbije, po jedna u džudou i tekvondou.
 
Osvajačica srebrne medalje u tekvondou na OI u Riju 2016. godine Tijana Bogdanović u pohod na novu olimpijsku medalju u disciplini do 49 kilograma kreće oko 5 časova ujutro u meču protiv Špankinje Serezo.
 
Džudistkinja Milica Nikolić nastupiće takođe oko 5 časova po našem vremenu, a u prvom kolu discipline do 48 kilograma protivnica će joj biti Francuskinja Bukli.
 
Basketaši nastupaju u dva navrata
 
Reprezentacija Srbije u basketu 3x3, inače debitantskom sportu na ovim Olimpijskim igrama, predstojećeg takmičarskog dana igraće dva meča.
 
 
Prvi meč biće protiv reprezentacije Kine s početkom u 5 sati, dok će im drugi protivnik biti reprezentacija Holandije od 8.25 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.