OI: Basketaši startovali pobedom, Stojanović u drugom kolu, dvojac bez kormilara u polufinalu

Srpski dvojac bez kormilara, u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković, plasirao se danas u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.
Vasić i Mačković su u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeli treće mesto s rezultatom 6:43,18 minuta, što je bilo dovoljno za direktan plasman u polufinale.
 
Oni su sjajno odveslali trku, s obzirom na to da prve dve nedelje jula nisu mogli ni da izlaze na vodu, ni da treniraju zajedno nakon što je Vasić bio pozitivan na korona virus po dolasku u Tokio.
 
Vasić i Mačković su sporije ušli u trku, bili su peti posle 500 metara, ali su na polovini staze pretekli posade iz Španije i Južne Afrike i do kraja zadržali treću poziciju koja ih je odvela direktno u polufinale.
 
Prvo mesto u prvoj, od tri kvalifikacione grupe, osvojila je ekipa Rumunije (6:33,86), dok je drugo vreme imala ekipa Holandije (6:36,42).
 
Polufinalne trke na programu su u utorak.
 
Teniserka Nina Stojanović plasirala se danas u drugo kolo Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je pobedila Japanku Nao Hibino sa 6:3, 6:3.
 
Meč Stojanović i Hibino, 90. i 77. teniserke sveta, trajao je nešto manje od sat i po. Stojanović je slabije počela meč, izgubila je servis u četvrtom gemu (1:3), ali je nakon toga vezala pet gemova i povela sa 1:0 u setovima.
 
Stojanović je u četvrtom gemu drugog seta napravila brejk i taj jedan brejk joj je bio dovoljan za pobedu i plasman u drugo kolo.
 
Stojanović će u drugom kolu igrati protiv pobednice meča Marija Sakari Anet Kontavejt.
 
Reprezentativke u streljaštvu Andrea Arsović i Sanja Vukašinović nisu uspele da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini vazdušna puška.
 
Arsović je kvalifikacije završila na 29. poziciji sa 623,3 kruga, dok je Vukašinović bila 44. sa pogođenih 617,8 krugova. Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Norvežanka Džanet Heg Dueštad koja je sa 632,9 krugova postavila novi olimpijski rekord.
 
Finale u ovoj disciplini na programu je kasnije danas.
 
Reprezentativka Srbije u džudou Milica Nikolić nije uspela danas da se plasira u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju u kategoriji do 48 kilograma.
 
Nikolić je u osmini finala poražena vazarijem od Ukrajinke Darije Bilodid.
 
Prethodno je srpska reprezentativka na startu takmičenja pobedila šampionku Evrope, Francuskinju Širin Bukli iponom.
 
Reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović poražena je danas u prvom kolu Olimpijskih igara u Tokiju u kategoriji do 49 kilograma.
 
Olimpijska vicešampionka iz Rio de Žaneira izgubila je od Adrijane Serezo Iglesijas iz Španije sa 12:4.
 
Prva runda zavšena je 0:0, da bi Serezo Iglesijas naredne dve dobila sa 5:2, odnosno 7:2.
 
I pored poraza, Bogdanović i dalje ima šansu da se bori za bronzu na Igrama u Tokiju. Za to je potrebno da se Adrijana Serezo Iglesijas plasira u finale i tako "pošalje" srpsku reprezentativku u repasaž.
 
Muška reprezentacija Srbije u basketu 3x3 pobedom je počela takmičenje na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je danas slavila protiv selekcije Kine sa 22:13.
 
Najefikasniji u timu Srbije bio je Dušan Domović Bulut sa 11 poena, po četiri su postigli Dejan Majstorović i Mihailo Vasić, dok je Aleksandar Ratkov meč završio sa tri poena.
 
Basketaši Srbije danas od 8.25 igraju drugi meč grupne faze, a protivnik će im biti reprezentacija Holandije.
 
Reprezentacija Srbije će sutra igrati protiv Poljske i Belgije, a u ponedeljak protiv Japana i Letonije.
 
Poslednji meč na turniru, u okviru preliminarnog dela takmičenja, Srbija će igra protiv reprezentacije Rusije 27. jula.
 
Posle takmičenja po jednokružnom bod sistemu, odnosno sedam odigranih utakmica, dve prvoplasirane ekipe direktno će se plasirati u polufinale, dok će se timovi od trećeg do šestog mesta razigravati za preostala dva mesta u polufinalu.
 
Reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec plasirao se danas u finale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.
 
Mikec je u finale ušao kao osmoplasirani u kvalifikacijama sa 578 pogodjenih krugova. Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvario je Indijac Saudaruj Saurab koji je pogodio 586 krugova.
 
Finale je na programu od 8.30.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.