Još jedna medalja za Srbiju: Tijana Bogdanović osvojila bronzu

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je danas bronzanu medalju u kategoriji do 49 kilograma, pošto je pobedila Miju Jamadu iz Japana sa 20:6.
Bogdanović je u repasažu bila bolja od Kineskinje Vu, da bi se za bronzu borila protiv domaće takmičarke Mije Jamade.
 
Jamada je povela sa 2:0, Bogdanović je uspela da preokrene na 5:2, ali je japanska takmičarka do kraja runde izjednačila.
 
Bogdanović je bila bolja u drugoj rundi posle koje je vodila sa 8:5, nakon kaznenog poena za Jamadu zbog udarca ispod pojasa.
 
U trećoj rundi srpska takmičarka je bila sigurnija, posle udarca u glavu protivnice povela je sa 13:5. Do kraja je i uvećala prednost i osvojila drugu olimpijsku medalju u karijeri.
 
 
Bogdanović je rano jutros izgubila u prvom kolu, ali je uspela kroz repesaž da se domogne meča za bronzu.
 
U istoj kategoriji, do 49 kilograma, bronzanu medalju osvojila je i Izraelka Abišag Semberg.
 
Bronza Tijane Bogdanović je druga medalja za Olimpijski tim Srbije u Tokiju, nakon što je strelac Damir Mikec ranije danas osvojio srebro.
  • Ns

    24.07.2021 20:41
    Odlicna je bila!bravo devojko
  • Miša

    24.07.2021 20:13
    Samo tako
    Bravo devojko. Tako se bori za grb.
  • Hastali Šejtan

    24.07.2021 19:03
    BRAVO!!!
    Tri medalje za Srbiju, a tek prvi dan olimpijade! Krasnići zlato, Mikec srebro i Bogdanović bronza! Mislim, ako je Kosovo Srbija!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.