Preminuo nekadašnji centarfor Crvene zvezde Ivan Toplak

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ivan Toplak preminuo je u 90. godini u Mariboru, saopštio je danas taj klub.
Preminuo nekadašnji centarfor Crvene zvezde Ivan Toplak
Foto: Pixabay
Toplak je rođen 1931. godine u Beogradu, fudbalsku karijeru započeo je u Braniku iz Maribora, a afirmisao se u ljubljanskoj Olimpiji.
 
U dresu Crvene zvezde nastupao je od 1954. do 1961. godine i u tom periodu na 210 utakmica postigao 144 gola.
 
Toplak je dve godine proveo kao trener u Zvezdi, od 1964. do 1966. godine, a kasnije radio sa mladom i olimpijskom reprezentacijom Jugoslavije, sa kojom je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine osvojio bronzu.
 
 
Za seniorski tim Jugoslavije kao igrač je odigrao jedan meč, dok je kao selektor reprezentaciju vodio na osam utakmica 1976. i 1977. godine.
 
Kao trener se oprobao i u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je tokom osam godina vodio Kalifornija Kliperse, tim univerziteta Salford i San Hose.
  • oldtimer

    26.07.2021 20:24
    Nekad bilo
    Toplak je bio član čuvenog tima Crvene Zvezde. Bolja nije bila ni pre, ni posle. Slava mu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.