Australijski kajakaš, osvajač olimpijskih medalja, osuđen zbog krijumčarenja kokaina

Dvostruki australijski osvajač srebrne olimpijske medalje u kajaku, Nejtan Bagali, zajedno sa svojim mlađim bratom osuđen je na 20 godina zatvora zbog pokušaja krijumčarenja kokaina.
Australijski kajakaš, osvajač olimpijskih medalja, osuđen zbog krijumčarenja kokaina
Foto: Pixabay
Porota Vrhovnog suda u Brizbejnu proglasila je braću krivim za pokušaj unošenja droge u vrednosti od 147 miliona američkih dolara Australiju 2018. godine, piše AP.
 
Na sudu se čulo da je Dru Bagali sa još jednim muškarcem stotinama kilometara od obale sa stranog broda pokupio tovar od 650 kilograma droge. Oni su počeli da bacaju drogu sa palube pošto ih je spazio patrolni brod.
 
Optužnica protiv Nejtana Bagalija podignuta je skoro godinu dana kasnije, nakon što je utvrđeno da on kupio i opremio čamac koji je korišćen tokom propalog pokušaja krijumčarenja droge.
 
Nejtan je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine, u disciplinama K-1 i K-2 preko 500 metara, i trostruki je svetski prvak K-1 na 500 metara.
 
Advokati optuženih tvrdili su da je Dru Bagali verovao da desetine paketa sadrže duvan, dok za Nejtana tvrde da nije znao ništa o planu uvoza bilo koje ilegalne supstance.
 
Sudija En Lions odbila je tvrdnje braće i osudila ih na osnovu toga što je Dru Bagali bio "glavni organizator" operacije, a njegov brat Nejtan bio "aktivno uključen".
 
Nejtan Bagali moraće da odleži 12 godina u zatvoru pre nego što bude ispunio uslove za podnošenje zahteva za uslovnu kaznu, dok će Dru Bagali moći da zatraži uslovnu kaznu posle 16 godina zatvora.
 
Braća Bagali su i ranije imala posla sa zakonom. Bili su uhapšeni 2009. godine zbog proizvodnje i snabdevanja velikog broja ekstazija, a 2015. godine zbog proizvodnje tableta i zavere za proizvodnju metamfetamina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.