FOTO Treća medalja za Srbiju: Milica Mandić osvojila zlato

Milica Mandić osvojila je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.
FOTO Treća medalja za Srbiju: Milica Mandić osvojila zlato
Foto: FoNet/AP
Ona je u finalu pobedila Li iz Koreje sa 10:6.
 
Krenula je Korejka agilno, ali je Milica odgovorila na isti način i plasirala udarac nogom u glavu. Do kraja prve runde, Mandić je osvojila još dva boda nakon što je odbila napad i odgovorila kontrom nogom u oklop.
 
 
Prvi bod Korejka je osvojila nakon što je Milica pala, a nedugo zatim usledio je i udarac Li nogom u oklop. Neposredno posle toga, Korejka je pala, pa je Mandićeva zaradila bod za 6:3, koliko je bilo na kraju druge runde.
 
 
Treća runda donela je kulminaciju. Li se vratila u igru udarcem šakom u oklop, a zatim i udarcem nogom u oklop (6:6). Međutim, Mandićeva je momentalno odgovorila udarcem rukom u oklop za +1, da bi zatim iz kontre pogodila nogom u oklop za 9:6.
 
 
Krenula je Korejka na sve ili ništa, pokušala da udari nogom iz okreta, i pri tom pala, što je bio još jedan poen za Milicu i de fakto kraj za ogroman uspeh i novo zlato Mandićeve u sudaru sa svetskom šampionkom iz Mančestera 2019 (10:7).
 
Srbija sada ima tri medalje u Tokiju.
 
Prethodno je Damir Mikec osvojio srebrnu medalju u streljaštvu, dok je Tijana Bogdanović uzela bronzanu u tekvondou. Milica Mandić već ima olimpijsku medalju, i to zlatnu sa Igara u Londonu 2012. godine.
  • ciga

    27.07.2021 20:06
    igra
    @Novodafjanin
    Zar nisi ponosan i na Mejlindu Kelemendi i Ditriju Krasnići zlatne džudistkinje one su takođe ponos Srbije zar ne ?
  • Marta

    27.07.2021 18:47
    Tuzno!
    Tuzno je sto se tae kwon do-a seyimo samo kad nam ove divne devojke donesu medalju. Do Milicine prve medalje, tkd je bio marginalizovan i potpuno "nebitan", a mislim da ni danas nije sustinski bole. Kada je Milica osvojila prvu medalju voditeljka nije umela da pravilno uzgovori ime borilacke vestine u vestima. Mi smo uvek vrane koje se kite perijem nasih talenata. I to je zapravo jako sramotno. Milice svaka cast! TKD za uvek!
  • Лиманац

    27.07.2021 18:27
    Будућност Србије!
    Свака част, Милице, ти си наш понос!
    Мала напомена, Србија тренутно има три златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу. Поред тима А, не треба заборавити наш тим Б, такмичаре са Косова и Метохије. Живела Србија!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.