Voša golom u nadoknadi srušila Panevežis, ide na LASK

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u treće kolo kvalifikacije za Ligu konferencije pošto su večeras pobedili Panevežis rezultatom 1:0.
Voša golom u nadoknadi srušila Panevežis, ide na LASK
Foto: Jelena Grlić
Gol je postigao Uroš Kabić u 95. minutu i upisao se kao najmlađi strelac za Vojvodinu u evropskim utakmicama.
 
U prvom meču, Voša je kao gost pobedila 1:0, pa je ukupnim rezultatom 2:0 prošla dalje. Vošin rival u narednoj rundi biće austrijski LASK.
 
Vojvodina je u prvom poluvremenu bila bolja od Panevežisa, ali publika nije mogla da vidi kvalitetnu, atraktivnu ili promišljenu igru. 
 
Čović je uputio prvi šut u okvir gola, nedovoljno snažno ili precizno da bi savladao golmana rivala. 
 
Gosti su najbolju svoju priliku imali sredinom prvog poluvremena, kada su probili po desnoj strani. Došlo je do nesporazuma u zadnjoj liniji Vojvodine, pa je lopta stigla do jednog od protivničkih igrača, koji nije bio prezican glavom. 
 
Ofanzivna je Vojvodina bila na kraju prvog dela igre, ali je nedostajala završnica. 
 
U drugom poluvremenu igralo se više na Vošinoj polovini. Imao je prvo Simić dobro priliku, pa je potom Zukić "omašio fudbal" u jednoj od boljih akcija domaćina. 
 
Igrači u plavom su bili stalna pretnja, ali je i njima, kao i domaćoj ekipi, ekstremno nedostajala kompletirana akcija. Ozbiljno su pripretili u 79. minutu, Simić je praktično ostao sam, i pribran da dobro interveniše. 
 
Kako se bližio kraj meča, gosti su bivali nervozniji i agresivniji. Uspeli su da priprete pred kraj odličnim udarcem sa dvadesetak metara, ali je ponovo pravovremeno intervenisao Simić. 
 
Na samom kraju je bilo veoma dramatično, jer su Litvanci opsedali gol Vojvodine. U jednom od takvih dugačkih napada, u poslednjem minutu nadoknade, lopta je izbijena iz šesnaesterca i preuzeo ju je Kadić, koji je pretrčao polovinu terena i potom hladnokrvno "bocnuo" loptu, lobirajući čuvara mreže gostiju.
 
Igra koju je Vojvodina prikazala na meču protiv Panevežisa možda je dovoljna za prolazak druge kvalifikacione runde, ali je već veliko pitanje da li je to dovoljno i za rezultat u trećoj.
  • brus

    30.07.2021 08:11
    vilis
    Litvanci su baš slabi kad ovako slabu Vošu nisu mogli da izbace.
    Vilovo bi ovakvoj očajnoj Voši održali čas fudbala.
  • brus

    30.07.2021 07:57
    vilis
    Čestitam grupi građana kojoj je pobegao autobus ispred stadiona Karađorđe i koji dok čekaju da naiđe sledeći bus igraju za fk Vojvodinu prolaz u sledeće kolo.
  • ...

    30.07.2021 05:49
    ...
    Sve sto zelite da ne gledate na jednoj utakmici videlo se sinoc. Kakav smor od igre, pojma nemaju, antifudbal.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.