Hamilton na pol poziciji u Mađarskoj

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je danas najbrže vreme u kvalifikacijama uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske.
Hamilton na pol poziciji u Mađarskoj
Foto: FoNet/AP
Aktuelni svetski šampion je do 101 pol pozicije u karijeri došao vremenom od 1:15,419 minuta, dok je drugo mesto zauzeo njegov timski kolega Valteri Botas (0,315 sekundi zaostatka).
 
Treći će u sutrašnjoj trci krenuti vodeći u generalnom plasmanu, vozač Red Bula Maks Verstapen (0,421), dok je četvrti završio, takođe vozač Red Bula, Serhio Peres (1,002), koji nije uspeo da započne poslednji brzi krug.
 
Do desetog mesta plasirani su još Pjer Gasli (Alfa Tauri), Lando Noris (Meklaren), Šarl Lekler (Ferari), Esteban Okon (Alpin), Fernando Alonso (Alpin) i Sebastijan Fetel (Aston Martin).
 
Kvalifikacije su na 6:40 minuta pre kraja drugog dela prekinute, nakon što je sa staze izleteo vozač Ferarija Karlos Sainc, koji je pritom udario bolidom u zaštitnu ogradu.
 
Trka za Veliku nagradu Mađarske vozi se sutra od 15 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.