Gde će Mesi nastaviti karijeru: Pari Sen Žermen razmatra opcije, zainteresovan i Mančester Siti

Fudbalski klub Pari Sen Žermen razmatra mogućnost kupovine Argentinca Lionela Mesija, koji je razgovarao sa trenerom pariske ekipe Maurusijom Poketinom.
Gde će Mesi nastaviti karijeru: Pari Sen Žermen razmatra opcije, zainteresovan i Mančester Siti
Foto: Youtube (Mundo Deportivo, Screenshot)
Barselona je u četvrtak saopštila da jedan od najboljih fudbalera svih vremena neće produžiti ugovor i da sa Kamp Noua odlazi kao slobodan igrač.
 
Kako je preneo izvor agencije Asošiejted pres, Mesi je pozvao trenera Poketina i razgovarali su o mnogim stvarima.
 
Uprava pariskog kuba procenjuje potencijalni prihod koji bi mogao da se ostvari dolaskom Mesija, dok mu istovremeno plaća veliku platu i pridržava se pravila finansijskog fer-pleja. Finansiran katarskim bogatstvom, Pari Sen Žermen je jedan od malobrojnih klubova koji mogu da priušte dovođenje Mesija.
 
Mesi je trebalo da produži ugovor sa Barselonom, uz godišnju platu od 70 miliona evra, ali ugovor nije potpisan. Barselona je saopštila da je dogovor postignut, ali da je to sprečila španska liga, pošto se klub ne bi pridržavao propisa o ograničenju plata. Inače, dugovi Barselone premašili su 1,2 milijarde evra.
 
Mesi se još uvek nije oglasio povodom odlaska iz kluba u koji je došao kao 13-godišnjak i sa kojim je osvojio 35 trofeja, od kojih 10 šampionskih titula u Primeri i četiri Lige šampiona.
 
Ako potpiše za Pari Sen Žermen, Mesi će ponovo igrati sa Nejmarom, sa kojim je svojevremeno sa mnogo uspeha igrao u Barseloni.
 
Pari Sen Žermen je ovog leta doveo golmana Đanluiđija Donarumu, defanzivca Serhija Ramosa i veznog igrača Džordžinja Vejnalduma, čiji su ugovori istekli u Milanu, Real Madridu i Liverpulu.

Za Mesija je zainteresovan i Mančester siti, čiji je trener Pep Gvardila uspešno sarađivao sa Argentincem u Barseloni. Međutim, Siti je u četvrtak saopštio da je za rekordan britanski transfer od 100 miliona funti doveo Džeka Griliša iz Aston Vile i malo je verovatno da bi mogao da dovede Mesija.

  • Nikola

    06.08.2021 13:51
    City sada u kešu. Leglo od Telekoma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.