OI: Košarkašice Srbije bez bronze

Košarkašice Srbije nisu uspele da osvoje bronzanu medalju, nakon što su danas izgubile od selekcije Francuske, rezultatom 91:76.
OI: Košarkašice Srbije bez bronze
Foto: FoNet/AP
U reprizi finala Evropskog prvenstva, košarkašice Srbije nisu odbranile bronzu osvojenu pre pet godina u Rio de Žaneiru kada su meču za treće mesto pobedile upravo Francusku.
 
Najefikasnija u timu Srbije bila je Ivon Anderson sa 24 poena, dok je Jelena Bruks u svom poslednjem meču za nacionalni tim postigla 14 poena. Sonja Vasić i Nevena Jovanović su postigle do devet poena, dok su Ana Dabović i Tina Krajišnik utakmicu završile sa po sedam poena.
 
Francusku su do pobede vodile Gabi Vilijams sa 17 i Eden Mijem sa 16 poena, 14 je ubacila Sadrin Gruda, dok su po deset postigle Aleksija Šartero, Marin Johanes i Aliks Duše. Francuskinje su na početku meča imale prednost, ali ih je Srbija pratila i nije im dozvolila da se rezultatski "odlepe". Pri rezultatu 10:14, Jovanović je započela seriju Srbije a završila je Anderson za prednost od 19:14.
 
Šartero je trojkom prekinula seriju Srbije, koja je na prvi odmor otišla sa četiri poena prednosti 23:19. Predvođena Grudom, Francuska je u drugoj deonici iskoristila nekoliko "praznih" minuta Srbije, preokrenula je rezultat i čuvala tu prednost sve do finiša tog dela igre kada je Anderson sa četiri vezana poena izjednačila na 38:38.
 
Francuskinje su na veliki odmor otišle sa tri poena viška na svom kontu (40:43), ali su trojkama Vilijams i Mijem na početku treće četvrtine stigle do sedam poena prednosti (42:49).
 
Bruks je održavala Srbiju u igri u tim momentima, ali je Francuska posle trojke Vukosavljević i poena Fotu stigla do plus devet (51:60), a trojkom Šartero i do prve dvocifrene prednosti na utakmici 52:63.
 
Košarkašice Francuske su na poslednji odmor otišle sa 11 poena prednosti, da bi sa dve vezane trojke Duše i trojkom Vilijams otišle na velikih 59:76. Srbija je nakon toga serijom 12:0 prišla na 71:78, ali nije imala snage za potpuni preokret.
 
Finale između selekcija SAD i Japana na programu je u nedelju od 4.30 po srednjeevropskom vremenu.
 
  • Жоржо

    07.08.2021 20:01
    Čestitka
    Hvala vam na svemu. Divne ste.
  • T

    07.08.2021 16:47
    T
    Totalni haos! Na olipijadi se nepriznaje cetvrto mesto,samo prva tri a za to se sprema godinama! Ogromno razocarenje.....a sve cestitke,do sada sto su pruzile za reprezentaciju!
  • Inspektor Višekruna

    07.08.2021 12:29
    Svaka čast!
    Svaka čast devojke (sa ponekom ženom)!!!
    Konstantno u vrhu!
    Marinu za selektora muške reprezentacije!
    Samo ubuduće bez hvalospeva budućem treneru, koji je sve sjebao, uključujući i košarku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.