MOK završio postupak protiv kineskih biciklistkinja u vezi sa značkama Mao Cedunga

MOK je završio postupak protiv dve kineske biciklistkinje, osvajačice zlatnih olimpijskih medalja, koje su na pobedničkom postolju nosile značke sa likom komunističkog lidera Mao Cedunga.
MOK je u današnjem saopštenju naveo da su zvaničnici kineskog tima dali uveravanja da su sportistkinje upozorene i da se incident neće ponoviti.
 
Na ceremoniji dodele medalja u ponedeljak biciklistkinje Bao Šandžu i Džun Tjan Ši nosile su značke sa likom Mao Cedunga.
 
One su osvojile olimpijsko zlato u ekipnom sprintu na pisti.
 
MOK je tokom postupka procenjivao da li je došlo do kršenja pravila Olimpijske povelje koje zabranjuje političke stavove na pobedničkom postolju. To pravilo biće primenjivano i na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine. 
  • Sportista

    07.08.2021 16:00
    @Grut
    Kao sportista i bivši reprezentativac mnogo mi je više značila pobeda za klub i za reprezentaciju nego za mene lično. Ja sam znao šta sam i gde sam ali tek pobeda za ove navedene stvari mi je značila tako da ne lupetaš bez veze.
  • Grut

    07.08.2021 13:07
    Ukinite i nacionalne himne i zastave, neka sportisti predstavljaju sebe a ne da ih države koriste u dnevnopolitičke svrhe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).