OI: Košarkaši Slovenije bez medalje

Košarkaška reprezentacija Australije osvojila je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u meču za treće mesto pobedila Sloveniju sa 107:93 (20:19, 33:26, 25:22, 29:26).
Australiju je do bronze vodio sjajni Peti Mils koji je postigao 42 poena, uz devet asistencija i tri skoka.
 
Džo Ingls je dodao 16 poena za pobednički tim, dva poena manje ubacio je Džok Lendejl, dok je Dante Eksum meč završio sa 12 postignutih poena.
 
U timu Slovenije najefikasniji je bio Luka Dončić sa 22 poena, Klemen Prepelič je dodao 18, Majk Tobi 13, a Jaka Blažić 12 poena.
 
Ovo je prva olimpijska medalja za košarkaše Australije, nakon četiri četvrta mesta.
 
Zlatnu medalju u Tokiju su ranije danas osvojili košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pošto su u finalu bili bolji od Francuske sa 87:82. To je četvrto uzastopno zlato za američke košarkaše.
  • A

    07.08.2021 21:09
    Ne moze se igra bazirati na jednom kosarkasu(Doncic). Ovi drugi samo su statirali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).