OI: Sa devet medalja Srbija na 28. mestu u Tokiju

Olimpijski tim Srbije je na Igrama u Tokiju oborio rekord po broju osvojenih medalja.
OI: Sa devet medalja Srbija na 28. mestu u Tokiju
Foto: FoNet/AP
Sportisti Srbije osvojili su devet medalja, od čega tri zlatne i, po bilansu medalja, Srbija je na 28. mestu na ovim Igrama. 
 
Poslednje najsjajnije odličje danas su osvojili vaterpolisti, a pored njih zlato su donele i Jovana Preković u karateu i Milica Mandić u tekvondou.
 
Srebro je osvojio Damir Mikec u streljaštvu.
 
Bronze su doneli basketaši, Tijana Bogdanović u tekvondou, strelac Milenko Sebić, rvač Zurabi Datunašvili i odbojkašice.
 
Tako su u odnosu na OI u Brazilu osvojili medalju više. Podsetimo, 2016. na Igrama u Riju Srbija je završila na 32. poziciji sa osam medalja – dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane.
 
Srbija je od 2008. godine osvojila ukupno 24 medalje. 
 
Ukupno je 339. medalja u 46 sportova podeljeno na 32. Olimpijskim igrama u Tokiju. Treći put uzastopno najviše zlatnih medalja (a i medalja uopšte) osvojile su Sjedinjene Američke Države.
 
Sportisti koji su predstavljali SAD osvojili su 113 medalja, od čega 39 zlatnih. Kina ima 25 medalja manje, ali tek jednu zlatnu medalju manje od Amerikanaca. Japan je osvojio 27 zlatnih medalja, ukupno 58.
  • Лиманац

    08.08.2021 19:12
    Косово и Метохија је Србија.
    Укупно 11 медаља, рачунајући и спортисте из јужне покрајине. Одлично!
  • Perović

    08.08.2021 16:51
    Bolje bi bilo da smo 28-i u svetu po naučnim otkrićima, znanju i pameti. Ali kome treba nauka u zemlji Dembeliji? Umesto da se ulaže u nauku pa da postanemo jaka država znanja i pameti, a ne crna rupa u kojoj je važno samo da ima hleba i igara.
  • Imre

    08.08.2021 16:33
    Samo dodajem
    @ Militin: Plan je da se kicma savije gledajuci utakmice,umesto da se ispravi na novim bazenima i ostalim terenima.Savijena kicma ima pogled ka zemlji sto je cini pokornom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.