Mali: Država će izdvojiti koliko god treba novca da olimpijci budu još bolji u Parizu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je nemerljiv uspeh koji je postignut na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Mali: Država će izdvojiti koliko god treba novca da olimpijci budu još bolji u Parizu
Foto: 021.rs
On je naveo i da će država izdvojiti koliko god novca je potrebno da bi srpski sportisti na sledećim OI, koje će se održati za tri godine u Parizu, ostvarili još bolji uspeh.
 
"Država će izdvojiti koliko god treba novca da bismo ponovili ili prevazišli uspeh koji je sada ostvaren u Tokiju. Taj optimizam koji smo dali sportu, prošle godine kada smo pomogli svim klubovima, za šta je iz budžeta izdvojeno 10 miliona evra, time smo pomogli sport i dali podstrek da budu još bolji", rekao je Mali.
 
Izjavio je da su sportski uspesi odavno prestali da budu slučajnost, te da osim teškog rada i truda sportista, sada iza njih čvrsto stoji i država, podsećajući da je budžet Ministarstva za omladinu i sport znatno povećan, uprkos koroni.
 
"Mi smo samo ove godine u odnosu na prošlu, povećali budžet tog ministarstva za 28,2 procenta", naveo je.
 
Dodao je i da se ulaže u sportsku infrastrukturu i da je položen kamen temeljac za izgradnju novog stadiona u Zaječaru, kao i da su u najavi i novi stadioni u Leskovcu, Vranju, Subotici, Кraljevu, Loznici, a da će se stadion "Čair" u Nišu takođe rekonstruisati.
 
"Multifunkcionalna dvorana u Кošutnjaku se završava do kraja godine, a to je upravo dvorana za tekvondo, džudo, karate, za strelce, za sportiste koji su osvojili medalje", rekao je Mali.
 
Napomenuo je da je težnja da se napravi ozbiljan tim ljudi za predstojeći olimpijski ciklus, kako bi srpski sportisti na sledećim OI bili još bolji.
 
"Sada imamo situaciju da su nagrade porasle, tako da se za zlato dobija 70.000 evra, a uz to se isplaćuju u danu kada se sportista vrati sa takmičenja i već smo ih isplatili svima koji su se vratili u zemlju. Onima koji se vraćaju danas, isplata će biti organizovana ove nedelje", rekao je Mali.
 
Ministar finansija je zaključio da su sport i sportisti najbolji ambasadori jedne zemlje, ali da je to važno i u ekonomiji.
  • Dobrivoje

    10.08.2021 17:19
    Malo modifikovana Dositejeva izreka:"Knjige, braćo, knjige, a ne lopte i reketi!"
  • Stefan

    10.08.2021 16:51
    e bre
    Lepo od naših sportista ali dok god lečimo decu putem SMS poruka ovo je sramota šta priča, nemerljiv uspeh bi bio da država usmeri sva moguća srestva da se mogu spasiti mali životi.
  • Inspektor Višekruna

    10.08.2021 16:19
    Gluposti
    Gradiš nacionalni stadion a fudbal nam je...... ????
    A iskreno medalje osvajamo u sportovima gde para i nema preterano, i zato ne treba puno ni ulagati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.