Vaterpolo Savez Srbije: Svaka manipulacija je zlonamerna

Vaterpolo Savez Srbije izdao je saopštenje povodom, kako navode, raznih neistinitih informacija koje su se pojavljivale u medijima prethodnih dana.
"Vaterpolo savez Srbije planove i programe svih nacionalnih selekcija donosi svakog decembra za narednu godinu, a prema predlogu nacionalnih trenera, nacionalnog selektora, kao i Stručnog saveta VSS koji iste usvaja na posebnoj sednici gde se svi planovi i programi razmatraju i obrazlažu", navodi se u saopštenju Saveza.
 
Kako se dodaje, u slučaju bazičnih priprema seniorske muške reprezentacije Srbije koje su održane u Sloveniji, Brdo kod Kranja je izabrano kao najpogodnije mesto za takvu vrstu priprema pred Olimpijske igre gde bi pored fizičke pripreme, bila urađena i mentalno psihološka priprema koja je zahtevala svojevrsnu izolaciju od spoljnih faktora kao što su navijači, mediji, očekivanja javnosti i slično. 
 
Iz saveza poručuju da nikakvo nepostojanje uslova u Srbiji u vidu objekata za pripreme nije postojalo, već isključivo razlozi gore navedeni.
 
"Moramo da istaknemo veliku podršku Predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije proteklih godina kroz sanaciju dugovanja nasleđenog iz perioda neodgovornog poslovanja, višestruku pomoć klubovima za nastupe na takmičenjima i sanaciju posledica prouzrokovanom epidemijom korona virusa, podršku pri organizaciji najvećih sportskih takmičenja u našoj zemlji, isplatu novčanih nagrada za vrhunske rezultate u rekordnom roku, redovnu isplatu nacionalnih priznanja za ostvarene vrhunske rezultate itd. Ovo su činjenice koje se mogu na jednostavan način proveriti i svaka manipulacija bilo kog od ovih podataka je zlonamerna", stoji u saopštenju Vaterpolo saveza.
 
Prema njihovim navodima, svi su svedoci velikog uspeha ostvarenog pre samo nekoliko dana na Olimpijskim igrama u Tokiju i osvajanja nove zlatne medalje u vaterpolu u muškoj konkurenciji. 
 
Iz Saveza apeluju na javnost i medije da se na pozitivan način bave ovom temom jer svaka dezinformacija i manipulacija samo baca senku na vrhunski rezultat naših momaka na koji svi zajedno treba da budemo ponosni.
  • Niko tef

    14.08.2021 09:30
    Ovde hejtuju i uspeh sportista Srbije. Nije vam zabranjeno da volite svoje narode u komsiluku al ostavite nas Srbe da se borimo za bolju Srbiju u kojoj i vi zivite a hejtujete. A za " Srbe" hejtere" nije izmisljen tolko pogrdan izraz. Ovi botovi djilasoidni bar rade za novce pa imaju opravdanje!
  • aufiderzen

    13.08.2021 14:43
    podguzne muve
    Ovo saopštenje samo pokazuje da su informacije koje su kružile medijima bile tačne. Još veća istina je da Novi Sad nema bazen skoro dve godine. Kako izgleda neće ga ni imati više. Ono na klisi ne računam u bazen za ovoliki grad.
  • Mile rent-a mozak

    13.08.2021 12:12
    U modi je biti šupak!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.