Federer ide na još jednu operaciju kolena

Švajcarski teniser Rodžer Federer biće podvrgnut još jednoj operaciji kolena nakon što ga je povredio tokom sezone na travi, a zbog rehabilitacije će propustiti Otvoreno prvenstvo SAD.
"Biću na štakama mnogo nedelja, a zatim i mesecima van igre", poručio je Federer.
 
Četrdesetogodišnji Švajcarac je, u video snimku objavljenom na Instagramu, rekao da su mu lekari savetovali operaciju da bi se osećao bolje.
 
"Naravno da će na neki način biti teško, ali istovremeno znam da je to ispravno jer želim da budem zdrav i da kasnije trčim okolo", rekao je dvadesetostruki grend slem šampion.
 
Federer je već imao dve operacije kolena 2020. posle kojih je usledila pauza zbog rehabilitacije, a na tren se vratio u martu - 13 meseci nakon što je napustio polufinale Australian opena.
 
Sa Otvorenog prvenstva Francuske povukao se uprkos pobedi u meču 3. kola da bi se pripremio za sezonu na travi i pokušao da osvoji rekordnu devetu titulu na Vimbldonu, ali ga je u četvrtfinalu pobedio Hubert Hurkač. Federer je propustio i Olimpijske igare u Tokiju.
 
"Želim da sebi dam tračak nade da se vratim na tur u nekom obliku", rekao je Federer.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.