Trka Formule 1 u Japanu otkazana zbog pandemije

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Japana otkazana je i ove godine zbog pandemije korona virusa, saopšteno je danas iz tog šampionata.
Trka na čuvenoj stazi Suzuka planirana je za 10. oktobar, ali su vlasti Japana donele odluku da se ona otkaže zbog "složene situacije" sa pandemijom korona virusa u zemlji.
 
"Formula 1 sada radi na detaljima revidiranog kalendara i konačne odluke biće poznate u narednim nedeljama", navodi se u saopštenju Formule 1.
 
Trka za Veliku nagradu Japana poslednji put je održana 2019. godine, kada je pobedu zabeležio vozač Mercedesa Valteri Botas.
 
Pored trke u Japanu, ove sezone otkazane su trke za Velike nagrade Australije, Singapura i Kanade.
 
"Formula 1 je ove, a i 2020. godine dokazala da se može prilagoditi i pronaći rešenja za postojeće neizvesnosti, i uzbuđeni smo nivoom interesa za domaćinstvo trka", dodaje se u saopštenju.
 
Naredna, 12. trka u šampionatu vozi se 29. avgusta za Veliku nagradu Belgije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.