Adriana Vilagoš osvojila zlato na Svetskom prvenstvu, uz državni rekord

Sedamnaestogodišnja reprezentativka Srbije Adriana Vilagoš osvojila je danas u Najrobiju zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za starije juniore, u disciplini bacanje koplja.
Ona je koplje od 600 grama bacila 61,46 metara, čime je postavila državni rekord za starije juniore, preneo je Srpski atletski savez.
 
Prethodnog vikenda Vilagoš je postavila novi svetski rekord u konkurenciji do 18 godina (70,10 metara), na Prvenstvu Balkana.
 
Najbolji rezultat postavila je u prvoj seriji, a nakon druge serije takmičenje je prekinuto zbog kiše.
 
 
Srebrnu medalju osvojila je Elina Tzengko iz Grčke (57,91 metara), dok je bronza pripala Kubanki Iseleni Balar Rohas (55,13).
  • Sabahudin

    20.08.2021 06:34
    Omerović
    Nadamo se da će predsednik blagovremeno reagovati da nam i ovaj talenat ne pobegne trbuhom za kruhom
  • boger

    19.08.2021 20:21
    Bravo!
  • DERAN

    19.08.2021 19:33
    BUDI BOG S NAMA
    Bravo i samo napred.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).