Ženska reprezentacija Srbije treća na svetu u mini-fudbalu, a na prvenstvo otišle sasvim slučajno

Ženska reprezentacija Srbije u mini-fudbalu se sa Svetskog prvenstva održanog u Ukrajini vratila sa osvojenom bronzom, što je prva medalja za našu zemlju u ovom sportu.
Naša reprezentacija nastupala je u grupi B, gde je za protivnike imala Indiju, naše su slavile sa 18 prema 1, Gvatamalu, na kraju je 5:0 za Srbiju i Egipat, koji je uspeo da savlada našu selekciju sa minimalnih 1:0.
 
Fudbalerke Srbije su takmičenje u grupi završile na drugom mestu, i polufinalu su igrale protiv Sjedinjenih Američkih Država, koje su bile prejake izabranice selektora Siniše Milanova. Polse poraza od 2:0, reprezentacija Srbije se u borbi za treće mesto ponovo sastala sa Egiptom, ali su ovaj put naše reprezentativke slavile sa 1:0.
 
Put srpskog tima na ovom prvestvu neodoljivo podseća na učešće Danske na Evropskom prvenstvu 1992. godine. Iako su se sa prvenstva vratile sa medaljom, reprezentativke Srbije su se na prvenstvu našle sasvim slučajno.
 
  
 
"Reprezentacija Srbije nije u planovima za ovo Svetsko prvenstvo. Dobili smo pozivnicu pošto je reprezentacije Meksika, zbog problema sa koronom i izlaskom iz zemlje imala problem da dođe do Evrope. Oni su otkazali učešće 15 dana pre prvenstva. Tada smo uz pomoć generalne sekretarke Svetske federacije minifudbala, Zorice Hofman dobili wild card i poziv da učestvujemo na prvenstvu", kaže selektor Siniša Milovanov.
 
Naše fudbalerke i stručni štab su imali samo dve nedelje za formiranje ekipe i pripreme. Na ruku im je išao dobar odziv igračica, koje uglavnom igraju i "veliki" fudbal ili futsal.
 
"Dobili smo 15 plaćenih mesta za stručni štab, igračice i fozače. Mi smo onda shvatili da je najbolje izbacimo vozače i povedemo više igračica. Hteli smo da idemo svi zajedno kako bi gradili timski duh", objašnjava Milovanov.
 
  
 
Upravo su te dve "prekobrojne" igračice bile, po rečima selektora, jedne od najzaslužnijih za dobar rezultat tima. To su Nikolina Batinić, koja je bila najbolja igračica Srbije na prvenstvu i Milica Andrić koja ima veliki potencijal.
 
"Čini se da se u velikom fudbalu i futsalu  ne radi dobro sa tim igračicama kako treba. Ako smo mi za dve nedelje uspeli da napravimo hemiju, da uzmemo najbolje i da igraju najbolje, verujem da to može da se uradi i u futsalu i u velikom fudbalu, samo najverovatnije to nije nekome u interesu jer te devojke stvarno imaju kvalitet", smatra naš sagovornik.
  • dapokalypto

    25.08.2021 19:49
    Bravo
    Svaka cast devojke..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).