Piksi pred kvalifikacione mečeve: Ne živi se od prošlosti već od sadašnjeg momenta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je pred ekipom važan period u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, tokom kojeg će igrati dve utakmice.
Piksi pred kvalifikacione mečeve: Ne živi se od prošlosti već od sadašnjeg momenta
Foto: FoNet
Naveo je i da veruje u igrače koje je pozvao za te duele.
 
"Nalazimo se pred drugom rundom, veoma važan period je pred nama, pogotovo 4. septembra kada dolazi Luksemburg u Beograd, a posle toga idemo u Dablin protiv Irske. Kompletan fokus i znanje treba da usredsredimo na te dve utakmice", rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Beogradu.
 
Fudbaleri Srbije igraće 4. septembra protiv Luksembruga u Beogradu, a tri dana kasnije na gostovanju protiv Irske, u utakmicama Grupe A u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine. 
 
Pre toga, Srbija će 1. septembra igrati pripremnu utakmicu protiv Katara u Debrecinu.
 
Upitan da li će u tom duelu šansu dobiti igrači koje ne planira za utakmice u kvalifikacijama, selektor je rekao da računa na sve igrače i da je pitanje ko će početi kao starter, a ko sa klupe.
 
On nije želeo posebno da obrazlaže spisak za predstojeće utakmice, već je rekao da je to grupa igrača kojoj veruje.
 
"Poseduju kvalitet za ovo što mi tražimo i očekujemo, verujemo da su sposobni da iznesu teret kvalifikacija. Oni su zaslužili da se nađu na spisku. Nisam menadžer da komentarišem njihove prelaske u druge klubove, oni to rade da bi im bilo bolje, neće to previše uticati na njihovi formu. Za neke i ne znam da su menjali klubove, meni to ništa ne znači, Šalke ili Fjorentina, meni je bitan igrač. Neka im je sa srećom, pa neka se dokazuju", naveo je.
 
Upitan o mladom Veljku Birmančeviću, Stojković je rekao da ga raduje dobra forma igrača Malmea, što ga je i preporučilo za poziv u reprezentaciju. Na konstataciju da četiri srpska igrača igraju za Fjorentinu, selektor je rekao da mu je drago što su na istom mestu i da je to dobra stvar, zbog komunikacije i uigravanja.
 
Stojković je ocenio i da je Srbiji bilo mesto na Evropskom prvenstvu.
 
"Nama je bilo mesto na Evropskom prvenstvu, ko je sve igrao tamo, šteta što nismo bili. Imamo taj kvalitet bar da budemo tamo, ali nismo. Nažalost, propustili smo šansu, ne zato što je Škotska bila bolja, nego što mi nismo bili dobri, ali popravićemo to", naveo je.
 
U Grupi A Portugal i Srbija imaju po sedam bodova iz po tri utakmice. Luksemburg ima tri boda, Irska i Azerbejdžan su bez bodova, a te tri ekipe odigrale su po dva meča.
 
Utakmicu između Srbije i Portugala, između ostalog, obeležila je i sudijska greška, kada je poništen gol Kristijana Ronalda. Upitan da li je i to jedan od razloga uvođenja VAR tehnologije u kvalifikacijama, Stojković je rekao da se time nije bavio, ali da treba da se poštuju odluke Evropske fudbalske unije.
 
"Možda ima veze, možda nema. Sa VAR tehnologijom bilo kakva sudijska greška će biti ispravljena. Neka duže traje, ali da bude poštenije i u pravi čas doneta odluka", rekao je Stojković.
 
On će pred domaćom publikom debitovati 4. septembra protiv Luksemburga na stadionu "Rajko Mitić".
 
"Nisam uzbuđen. Volim to i čekam, ali nemam tremu. Fudbal se igra zbog publike, a ne zbog mene i igrača. Ne zanima me da li sam zadobio poverenje posle prethodnih rezultata, to je daleko iza nas. Ovo je druga faza, to ću i igračima reći. Mart nas ne interesuje, to je zatvorena stranica, ovo je nešto novo što moramo da rešimo u našu korist. Ne živi se od prošlosti već od sadašnjeg momenta", rekao je Stojković.
  • AntifaNS

    27.08.2021 13:00
    Profesionalni sport je opijum za narodne mase!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.