Memorijalom "Vera Nikolić" otvoren Atletski stadion u Ćupriji

U Ćupriji je danas Prvim atletskim mitingom "Memorijal Vera Nikolić" otvoren atletski stadion "Aleksandar Aca Petrović".
Stadion ima osam traka na poliuretanskoj stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu, otpornog na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja. 
 
Izgradnju stadiona, koji je koštao preko 135 miliona dinara, finansirala je opština Ćuprija. On je deo Atletskog centra Srbije sa dvoranom vrednom 500.000.000 dinara i biće baza za pripreme svetskih atletičara 2022. godine, kada je Srbija domaćin Svetskog prvenstva u atletici. Dvoranu će finansirati Vlada Srbije i Atletski savez Srbije.
 
Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković je rekao da je otvaranje ovog stadiona velika stvar za razvoj srpske atletike. 
 
"Ćuprija je grad koji je sinonim atletike u našoj zemlji i u evropskim okvirima. Taj broj evropskih šampiona, svetska rekorderka pokojna Vera Nikolić, sve ono što je Aleksandar Petrović radio i što sada radi Dragan Zdravković ukazuje na to da je ovo pravi potez i da smo na pravom putu. Ono što još fali da bi Ćuprija postala stvarni atletski centar je atletska dvorana i važno je da se i ona uradi u narednom vremenskom periodu jer to zaslužuju deca ovog regiona", rekao je Branković.
 
Selektor atletske reprezentacije Edin Zuković je izjavio da ovaj stadio zadovoljava sve uslove za organizaciju evropskih i svetskih prvenstava. 
 
Gosti na svečanosti bili su i članovi porodice Vere Nikolić Ćasić.
 
Na memorijalu su održane trke na 800, 1.500 i 3.000 metara. Prvo mesto u ženskoj konkurenciji na 800 metara osvojila je Marija Stambolić iz OAK Beograd, a u muškoj konkurenciji Elzan Bibić iz Novog Pazara. 
 
Na 1.500 metara za žene pobedila je Marsela Gudić iz Hrvatske, a u trci na 3.000 metara pobedio je Miloš Malešević iz Inđije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.