Hamilton: Trka je bila farsa, dva kruga su scenario novca

Direktor trka u Formuli 1 Majkl Masi rekao je da nije bilo mogućnosti da se današnja trka za Veliku nagradu Belgije pomeri za jedan dan i naveo da je bezbednost učesnika najvažnija.
"Ne postoji mogućnost da se trka odloži za sutra. Najvažnija je bezbednost za vozače i gledaoce. Data nam je mogućnost da završimo trku, ali nismo mogli da pređemo celokupnu udaljenost", rekao je Masi.
 
"Postoji mnogo stvari koje bi se potezale između organizatora i svih učesnika. Nema mogućnosti da se trka odloži za naredni dan. Ne znam logistički da li bi to bilo moguće kasnije u sezoni", naveo je Masi.
 
Vozač Red Bula Maks Verstapen proglašen je za pobednika nesvakidašnje trke u Belgiji.
 
On je imao pol poziciju i trebalo je da startuje kao prvi. Međutim, zbog izuzetno loših vremenskih uslova i jake kiše start trke je u više navrata pomeran, a kada je posle skoro tri sata odlučeno da trka počne, vozači su vozili iza bezbednosnog vozila.
 
Vozilo se dva kruga, a zatim je ponovo istaknuta crvena zastava, pa su svi vozači otišli u boks. Nedugo zatim trka je prekinuta i priznat je poredak iz kvalifikacija, a vozači su dobili polovinu od predviđenog broja bodova.
 
Drugo mesto zauzeo je vozač Vilijamsa Džordž Rasel, a treći je bio vozač Mercedesa, aktuelni svetski šampion Luis Hamilton.
 
On je posle trke rekao da je sve urađeno zbog novca i naveo da se posle pauze od tri sata vozilo iza bezbednosnog vozila dva kruga, samo da bi se trka priznala.
 
"Novac govori. A dva kruga su scenario novca. Svi će dobiti svoj novac, a mislim da bi i navijači trebalo. Šteta što nismo mogli sutra da se trkamo. Danas nije bila trka. Mislim da je sport napravio loš izbor. Minimum su dva kruga bila potrebna, postoji samo jedan razlog zbog koga su nas izveli na stazu", naveo je Hamilton.
 
Sedmostruki svetski prvak je večeras na društvenim mrežama trku nazvao "farsom" i ponovio da bi navijačima trebalo vratiti novac.
 
Naredna trka u šampionatu vozi se u nedelju u Holandiji, na domaćoj stazi Maksa Verstapena.
  • radovan

    30.08.2021 06:19
    ima prava Hamilton
    U potpunosti treba podrzati Hamiltonov predlog o vracanju novca publici na spa frankosamp. Niko tamo nije dosao da gleda sudijsku farsu od trke. Vratite nam Barnija E.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).