Basketaši Srbije treći put prvaci Evrope

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 odbranila je večeras titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Parizu pobedila Litvaniju sa 20:14.
U ekipi Srbije Miroslav Pašajlić i Mihailo Vasić postigli su po osam poena, Aleksandar Ratkov četiri, a Dejan Majstorović nije se upisao među strelce.
 
Aurelijus Pukelis bio je najefikasniji u litvanskom timu sa sedam poena, Ignas Razutis i Darijus Tarvidas dodali su po tri poena, a Šarunas Vingelis postigao je jedan.
 
Prethodno, u polufinalu, Srbija je pobedila Rusiju 18:13. Bio je to svojevrstan revanš Rusima za poraz u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju. Prethodno, Srbija je u četvrtfinalu savladala domaćina Francusku 20:17.
 
Srbija je u Parizu igrala bez Dušana Domovića-Buluta koga menja Miroslav Pašajlić, a preostala trojica u timu su bronzani iz Tokija - Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić.
 
Basketaši Srbije su tako treći put uzastopno postali prvaci Evrope, posle 2018. i 2019. godine. Turnir se prošle godine nije igrao zbog pandemije korona virusa.
 
Bronzanu medalju osvojila je Poljska, pobedom protiv Rusije 19:18.
 
Pašajlić MVP
 
Miroslav Pašajlić je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) šampionata.
 
U najboljoj ekipi turnira su Pašajlić, Livanac Aurelijus Pukelis i Poljak Pšemislav Zamojski.
  • Milan

    13.09.2021 07:54
    Bio je direktan prenos
    Sasvim slučajno sam juče saznao su naši prošli u finale i da igraju za zlato oko 22h. Ko nije gledao direktan prenos, može odloženo da ga pogleda na SK2.
  • Stevan

    13.09.2021 00:14
    Cestitam
    Bravo momci, iskrene cestitke!
  • Mikica

    13.09.2021 00:06
    Jedino me zanima Olimpijada momci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.