Đoković poražen u finalu US opena, Medvedev osvojio prvi grend slem

Novak Đoković poražen je u finalu US opena od Danila Medvedeva, rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:4).
Đoković poražen u finalu US opena, Medvedev osvojio prvi grend slem
Foto: FoNet (AP)

Istorijsku šansu imao je Đoković, da postane prvi teniser posle Roda Lejvera 1969, koji će trijumfovati na sva četiri najveća turnira.

Loše je Novak počeo meč, nije ga služio servis. Već u prvom gemu je Medvedev došao do brejka, posle nekoliko grešaka Srbina. Jasno je bilo da je važnost meča uticala na prvog tenisera sveta, koji se u trećem gemu ponovo suočio sa brejk loptama.

Zaigrao je od tog momenta bolje Novak, počeo je bolje da servira. Ipak, nikakve šanse mu nije dao Medvedev u svojim gemovima, pa je uz rano stečenu prednost došao do prvog seta.

Velika borba vodila se u drugom. Ljutio se Novak zbog propuštenih brejk šansi u drugom i četvrtom gemu, pa je u jednom momentu slomio reket. Nije ni to pomoglo, Đoković nije mogao da dođe do svoje igre.

S druge strane, Danil je delovao odlučno, sigurno, pa je u petom gemu oduzeo servis rivalu. Bilo mu je to dovoljno da dođe i do drugog seta.

Nije posustajao Rus. Maksimalno je koristio svoje šanse, uživao je na terenu, bio je rasterećen, pa je napravio dva brejka na početku trećeg seta. Trudio se Đoković da odgovori, ali jednostavno nije mogao.

U završnicii je uspeo prvi reket sveta da vrati jedan brejk, ali to nije bilo dovoljno. Medvedev je slavio najveću pobedu u karijeri.

  • Max

    13.09.2021 14:20
    Rikardo Muti:"Jedan fudbaler kosta vise nego simfonijski orkestar. Kakvo nasledje ostavljamo svojoj deci? Kultura ne sluzi da pravi profit vec da obrazuje. Ako se ovo ne promeni, imacemo masu povrsnih i opasnih ljudi koji ce zavladati buducim generacijama".
    Ovo vazi za sve preplacene sportiste koji za astronomske cifre pikaju loptu, udaraju vrecu, trce i skacu, dok moje kolege koje su se skolovale godinama sviraju simfonijski koncert za 100€. Prema tome, nije mi ih zao - ni Novaka, ni Rusa, itd, jer pobedili/izgubili oni ce inkasirati po milionce, dok ce prave duhovne i intelektualne vrednosti cucati po strani.
    Za one koji ne znaju ko je Rikardo Muti - jedan od najvecih dirigenata danasnjice.
  • Pufta

    13.09.2021 10:46
    Ne daj se Nole!
    Ne daj se!ti si pravi srbin,mi te volim!
    Dodji u BG na vodi I otvori teniske Terene svuda...I restorane...odmori Malo...a porez obavezno plati Al nemoj u Srbiju.Ljubi te tvoj narod.
  • BjelogrdićBezMorala

    13.09.2021 10:30
    Ne daj se majstore!
    To je zato što mu je baksuz sedeo tamo u prvom redu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.