Medvedev Đokoviću: Ti si za mene najbolji igrač u istoriji tenisa

Novak Đoković rekao je da je u večerašnjem finalu Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku njegov protivnik Rus Danil Medvedev igrao fantastično i da je zasluženo osvojio trofej.
"Fantastičan meč za Danila, fantastičan turnir, ako postoji iko ko u ovom trenutku zaslužuje grend slem titulu, to si ti. Sjajno si obavio posao, čestitke tvom timu. Jedan si od najboljih ljudi na turu, nadam se da ti sledi itekako uspešna karijera i još grend slem titula", rekao je Đoković posle finalnog meča.
 
Đoković je pokušavao da osvoji rekordnu 21. grend slem titulu, ali je u finalu izgubio od Medvedeva sa 4:6, 4:6, 4:6. Takođe, pokušavao je da postane prvi teniser od 1969. godine i Roda Lejvera, koji je osvojio sva četiri grend slem turnira u kalendarskoj godini.
 
Pre večerašnjeg poraza, Đoković je vezao 27 pobeda na grend slem turnirima.
 
Srpski teniser je bio emotivan posle meča, plakao je i dobio je velike ovacije publike na tribinama. Tokom meča publika je bila na njegovoj strani, u više navrata je ometala Medvedeva prilikom servisa na meč loptama.
 
"Razmišljao sam o oba scenarija, šta bih rekao u obe opcije. Večeras, iako nisam dobio meč, moje srce je ispunjeno srećom, ja sam najsrećniji čovek jer ste učinili da se osećam ovako specijalno. Dodirnuli ste moju dušu, nikad se nisam osećao ovako u Njujorku. Volim vas, hvala na podršci i svemu što ste uradili za mene, videćemo se brzo", naveo je prvi teniser sveta.
 
Medvedev je u trećem grend slem finalu osvojio prvi trofej. Pre dve godine u Njujorku je izgubio od Rafaela Nadala u pet setova.
 
On se izvinio Đokoviću jer ga je sprečio da ostvari istorijski uspeh.
 
"Prvi put sam ovoliko nervozan kod govora. Želim da se izvinim vama i Novaku. Svi znamo šta je on danas jurio. Sve što si postigao ove godine i tokom karijere... Nikada ovo nisam rekao nikome, ali sada hoću - Novače, ti si za mene najbolji igrač u istoriji tenisa, svih vremena", rekao je Medvedev.
 
On je zahvalio svom timu, supruzi, porodici i prijateljima na podršci, kao i publici.
 
"Nije lako osvojiti slem. Hvala svima ovde, možda ste više navijali za Novaka, ali to je razumljivo, dali ste mi mnogo energije, počevši od 2019. Nije bilo lako, ali mnogo vam hvala", dodao je drugi teniser sveta.
 
Medvedev je meč završio sa 38 vinera, 11 više od Đokovića i 16 as udaraca.
 
Postao je tek treći Rus, posle Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina, osvajač grend slem trofeja.
 
Đoković je sa 20 grend slem trofeja ostao izjednačen sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.
  • Braca

    13.09.2021 06:57
    Braca
    Po krvi vjeri..Cestitam OBADVOJICI OD SRCA!!!
  • Perestrojka

    13.09.2021 06:11
    Istorija
    Je čudo. Kad nam treba podrška "rus" se izmakne.
  • Zao mi je naravno

    13.09.2021 05:17
    Ali kada je Rus
    U pitanju , lakse mi je ! Volim nasu braću pravoslavce !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.