Duško Vujošević: Srpska košarka je manje značajna nego što je bila do ovog jutra

Dušan Duda Ivković preminuo je u 78. godini, a njegov kolega Duško Vujošević kaže da je proslavljeni košarkaški stručnjak bio "tako jak i monumentalan u svojim delima".
Kako je naveo u programu Prve televizije, nije se očekivao Ivkovićev brz odlazak. 
 
"Znao sam da je imao određenih zdravstvenih probelma u vezi sa njegovom velikom strašću i ljubavi prema golubarstvu, koje je digao na svetski nivo, i da je od golubova dobio neku infekciju i oštećenje pluća", rekao je Vujošević.
 
Vujošević je dodao da je Ivković bio jaka i harizmatična ličnost. 
 
"Znao je da se nametne i da to pretvori u nešto jako korisno za njega, ali i grupu koju vodi. Bio to KK Partizan ili drugi klubovi koje je vodio, odnosno reprezentacija Jugoslavije koja se smanjivala posle sankcija", poručio je Vujošević.
 
Ukazao je i na to da, kada dođe do ovakvih trenutaka, shvata se zaludnost veličine. 
 
"Ali ono što je on uradio tokom života, to ime će ostati zapamćeno. Sa njegovim fizičkim odlaskom sa ovog sveta, njegovo delo će ostati da traje. Njegovo delo je jako vezano za reprezentaciju pogotovo u onom periodu sankcija i izgradnji Košarkaškog saveza Jugoslavije, Srbije, njegovom domaćinskom odnosu kada je u pitanju reprezentacija", dodao je Vujošević.
 
Vujošević je zaključio da srpska košarka ovim gubitkom postaje "manje značajna nego što je bila do ovog jutra".
  • VA

    17.09.2021 08:21
    crni aleksa
    Ovaj Aleksa meša babe i žabe.Ako si čovek kakve veze ima nacionalnost,vera,boja...DUDA I DULE SU LJUDSKE GROMADE U SVAKOM SMISLU REČI
  • aleksa

    16.09.2021 22:01
    Nije
    Uz svo dužno postojanje Dudi kao legendi kako treneru tako i čoveku Srpska košarka nije manje značajnija zbog toga.Vujošević jeninače poznati Montenegrin pa devalvacija Srpske košarke je izraz nezadovoljstva u svoju Maticu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).