Zvezda golom iz penala u završnici pobedila Bragu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu ekipu Brage sa 2:1, u meču prvog kola Grupe F Lige Evropa.
Zvezda je povela golom Milana Rodića u 75. minutu, a minut kasnije izjednačio je Galen. Pobedu crveno-belima doneo je Aleksandar Katai iz jedanaesterca u 85. minutu.
 
U početnom delu meča obe ekipe imale su po nekoliko udaraca, ali su svi odlazili visoko preko gola.
 
Najbolju priliku u prvom delu stvorila je portugalska ekipa, nakon loše reakcije Zvezdinih igrača u odbrani, lopta je u 22. minutu došla do Rikarda Orte, koji je sam ispred golmana šutirao preko gola.
 
Minut kasnije šut El Fardu Bena sa distance blokirao je igrač gostiju, a lopta je otišla pored gola, dok je udarac Gelora Kange pet minuta kasnije sa tridesetak metara otišao takodje pored gola.
 
Teren je zbog povrede u 39. minutu napustio Ben, a umesto njega je u igru ušao Luis Dioni. Do kraja prvog dela inicijativu je imala Zvezda, dok su gosti pretili iz kontranapad i u 44. minutu preko Orte imali šansu, ali je i ovog puta udarac otišao preko gola.
 
Sve do 62. minuta nije bilo ozbiljnijih šansi u drugom delu, a tada je Ivanićev šut u bliži ugao odbranio golman gostiju Mateus.
 
Dva minuta kasnije prvo je Zvezda preko Kange imala priliku, ali je njegov udarac otišao pored gola, da bi zatim gosti zapretili preko Lukasa Mineira, a njegov udarac sa dvadesetak metara "okrznuo" je prečku.
 
Usledila je prilika za domaći tim, kada je pred golmana Brage izašao Dioni, ali je njegov udarac odbranio golman portugalske ekipe i loptu poslao u korner. Zvezda je nakon kornera povela golom Milana Rodića, koji je bio najbolji u skoku. Samo minut kasnije gostujuća ekipa je izjednačila, posle udarca Galena sa distance.
 
Domaći tim je u 83. minutu izborio udarac sa "bele tačke", nakon što je u kaznenom prostoru oboren Ivanić, a dva minuta kasnije precizan je sa penala bio Katai. Do kraja nije bilo promena, pa je Zvezda pobedom počela takmičenje u Ligi Evropa.
 
U drugom meču ove grupe danski Mitjiland je na svom terenu odigrao nerešeno 1:1 sa bugarskim Ludogorecom. Zvezda u narednom kolu gostuje Ludogorecu 30. septembra, a istog dana Braga dočekuje Mitjiland.
  • Jordan

    17.09.2021 15:48
    Bravo za drzavnu mezimicu.
  • Dusan Dzigurski

    16.09.2021 21:24
    Iznenadjenje
    Zvezda pobedila golom iz penala, kako to poznato zvuci, kao prepisano iz nase lige. Klub koji pomazu drzava, sudije, fudbalski savez i ko zna ko jos, zlo srpskog fudbala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.