Partizan i Zvezda remizirali, šampion izvukao bod

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su večeras nerešeno 1:1, u derbi meču devetog kola Super lige Srbije.
Crno-beli su poveli u 165. "večitom" derbiju golom Bibrasa Natha u 36. minutu, a izjednačenje i bod Crvenoj zvezdi na stadionu u Humskoj doneo je Aleksandar Katai u 83. minutu.
 
Partizan je i dalje prvi na tabeli, sada ima 22 boda, dva više od crveno-belih.
 
Prvi šut u okvir gola uputio je Katai u trećem minutu, da bi dva minuta nakon toga sam pred golmana Partizana izašao Luis Dioni, čiji je udarac odbranio golman Aleksandar Popović, a lopta je otišla u korner.
 
U nastavku meča novu ozbiljniju šansu (31. minut) imala je gostujuća ekipa, ali je udarac Kataija glavom iz blizine završio na prečki.
 
Partizan je do prednosti došao nakon prvog udarca u okvir gola, sa daljine je precizan bio Bibars Natho u 36. minutu, a četiri minuta kasnije Nathov udarac odbio se od igrača Zvezde Strahinje Erakovića i završio preko prečke na spoljnom delu mreže.
 
Domaći tim je zatim imao inicijativu i stvarao šanse, dok su gosti u nadoknadi prvog dela mogli do izjednačenja, ali je Seku Sanogo nakon centaršuta iz slobodnog udarca šutirao preko gola.
 
Drugo poluvreme bolje je počeo Partizan, a najbolju priliku imali su u 49. minutu, kada je glavom nakon kornera šutirao Igor Vujačić, udarac je odbranio golman Zvezde Milan Borjan, dok je u nastavku akcije Rikardu Gomešu poništen gol zbog prekršaja.
 
Gomeš je u prilici bio i u 61. minutu, ali je njegov udarac iz okreta otišao pored gola.
 
Do kraja meča Zvezda je pokušavala da dođe do boda, a to je uspela da učini u 83. minutu, kada je precizan glavom bio Katai.
 
Promene rezultata zatim nije bilo, crno-beli su stvarali prilike, ali nisu uspeli da po drugi put savladaju golmana Borjana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.