Fifa kaznila Mađarsku zbog rasizma navijača na utakmici protiv Engleske

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) kaznila je danas Fudbalski savez Mađarske nakon što su njihovi navijači na rasnoj osnovi vređali reprezentativce Engleske.
Fifa kaznila Mađarsku zbog rasizma navijača na utakmici protiv Engleske
Foto: Pixabay
Mađarska je kažnjena suspenzijom stadiona na jednu utakmicu, a drugu uslovno, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine i sa 200.000 švajcarskih franaka.
 
Suspenzija je na jednu utakmicu, a mađarski tim igraće i drugu utakmicu pred praznim tribinama ako se u naredne dve godine ponove slični incidenti.
 
Reprezentacija Mađarske će tako igrati bez publike 9. oktobra protiv Albanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine. Kazna od 200.000 franaka je jedna od najoštrijih koje je Fifa izrekla jednom Savezu.
 
"Fifa zauzima jasan stav nulte tolerancije protiv takvog odvratnog ponašanja u fudbalu", navodi se u saopštenju.
 
Incidenti su se dogodili tokom utakmice u Budimpešti 2. septembra.
 
Taj meč trebalo je da se odigra bez publike, nakon suspenzije od tri utakmice koju je Evropska fudbalska unija (Uefa) izrekla Mađarskoj zbog diskriminatorskog ponašanja navijača tokom utakmica na Evropskom prvenstvu, ali kazna nije primenjena pošto je ova poslednja utakmica igrana pod okriljem Fife.
 
Tu suspenziju Mađarska će obaviti u utakmicama Lige nacija.
  • Niko

    22.09.2021 01:02
    Pa ni trener
    Engleske reprezetancije nije čuo nešto što bi se podvelo pod rasizam...još jedna budalaština iz UEFA...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.