VIDEO: Haos nakon prekida utakmice Veleža i Borca, sudijama zapaljen auto, završile u bolnici

Jučerašnja utakmica 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež - Borac prekinuta je u 82. minutu.
VIDEO: Haos nakon prekida utakmice Veleža i Borca, sudijama zapaljen auto, završile u bolnici
Foto: 021.rs
Nakon što je u prvom poluvremenu doveo svoju ekipu u vođstvo, kapetan Banjalučana Stojan Vranješ u 82. minutu istrčao je sam na golmana domaćih i zabio za 2:0.
 
Nakon tog gola desetine navijača Veleža utrčali su na teren, a utakmica je prekinuta. BiH mediji pišu da je postojao interes za nastavkom utakmice kod obe ekipe, ali delegat je odlučio da prekine susret i registruje ga 3:0 u korist Borca.
 
S obzirom na to da je odigrano više od 80 minuta i da je prekid izazvan lošom organizacijom utakmice, za koju je odgovoran domaćin Velež, odluka je bila jasna i u skladu s fudbalskim pravilnicima. U slučaju da je susret u istom minutu prekinut zbog više sile, utakmica bi bila registrovana trenutnim rezultatom.
 
Velež može da očekuje dodatnu kaznu Fudbalskog saveza BiH, a posebno je zanimljivo videti kakva će odluka biti kada se uzme u obzir da neredi nisu prestali ni nakon utakmice.
 
Sudiji zapaljen auto, pre toga je pretučen?
 
Sudiji Sabriji Topaloviću, čoveku koji je odmah po prekidu dosudio kraj susreta, navijači Veleža zapalili su automobil. Kako piše Sportsport.ba, to se dogodilo kod Jablanice dok su se sudije vraćale iz Mostara.
 
 
Navodno su u zapaljenom automobilu bile i ostale sudije, a bosanski mediji pišu da je u bolnicu u Jablanicu dovezen i delegat Adnan Alispahić. Automobil je potpuno izgoreo, uprkos intervenciji vatrogasaca.
 
Prema pisanju portala Sportske.ba, sudija Topalović je navodno i pretučen u tunelu u kojem mu je zapaljen automobil, ali potvrde za to još nema. 
 
 
Osim sudije Topalovića, probleme je nakon utakmice imao i direktor Borca Dejan Lukendić, koji je u izjavi za Klix.ba potvrdio da je fizički napadnut. 
 
"Nisam se osećao sigurno na tribinama, imao sam i jedan napad. Zahvalio bih ljudima iz Veleža koji su bili korektni i koji su pokušali da sve organizuju na najvećem mogućem nivou. Pojedinačne ispade navijača ne bih komentarisao, verbalno nije problem, ali kada dođe do fizičkog kontakta, kao što je došlo, to nisu uradili pravi navijači Veleža. Domaćin je bio korektan i ljubazan, uradili su sve što je u njihovoj moći i ispalo je tako kako je ispalo. Šta ja tu mogu", rekao je Lukendić za Klix.ba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.