Težak žreb za tenisere iz Srbije na mastersu u Indijan Velsu

Objavljen je žreb za turnir iz masters 1000 serije u Indijan Velsu, a sva četiri tenisera iz Srbije nalaze se u istoj polovini kostura.
Težak žreb za tenisere iz Srbije na mastersu u Indijan Velsu
Foto: Pixabay
Srbiju će u muškoj konkurenciji u singlu predstavljati Filip Krajinović i Dušan Lajović koji su slobodni u prvom kolu, Miomir Kecmanović koji će u šrvom meču igrati protiv Australijanca Alekseja Popirina, dok će protivnik Laslu Đereu biti teniser koji se za glavni žreb izbori kroz kvalifikacije koje su još uvek u toku.
 
Krajinovićev potencijalni rival u drugom kolu biće pobednik duela između Amerikanca Markosa Girona i kvalifikanta, dok ga potencijalno već u trećoj rundi očekuje duel sa prvim favoritom turnira Danilom Medvedevim.
 
Lajović će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela između Amerikanca Tomija Pola i Španca Felisijana Lopeza, a ukoliko ostvari pobedu u trećem kolu ga najverovatnije čeka Rus Andrej Rubljov.
 
Potencijalni Kecmanovićev rival u drugom kolu mogao bi biti Poljak Hubert Hurkač, dok Đerea ukoliko prođe prvu prepreku čeka Argentinac Dijego Švarcman.
 
 
Prošle godine turnir u Indijan Velsu nije održan zbog korona virusa, a i ove godine je umesto standardnog termina u martu pomeren za oktobar iz istih razloga.
 
Titulu zbog povrede neće biti u prilici da brani Austrijanac Dominik Tim, a ovogodišnje izdanje turnira igra se za nagradni fond od 16.718.910 dolara.
 
Takmičenje u američkoj pustinji počinje sutra 7.oktobra, a finale je zakazano za nedelju 17. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.