Indijan Vels: Porazi Kecmanovića i Đerea u prvom kolu

Prvog takmičarskog dana Mastersa u američkom Indijan Velsu dva predstavnika Srbije završila su svoje učešće na ovom takmičenju.
Miomir Kecmanović poražen je od Australijanca Alekseja Popirina sa 2:0 u setovima.
 
Prvi set osvojio je Australijanac sa 6:3 napravivši brejk u šestom gemu seta, te održavajući tu prednost do kraja istog. 
 
Već na startu drugog seta Kecmanović je pretrpeo novi brejk, a tu prednost je Popirin bez velikih problema održavao sve do momenta kada je trebalo da servira za meč, a baš u tom gemu, pri rezultatu 5:4, Kecmanović se "budi", pravi brejk i preokreće rezultat na 6:5 u svoju korist.
 
Ipak, u taj brejku Kecmanović je pri vođstvu 4:3 u poenima doživeo pad u igri, izgubio naredna četiri poena, te nastavio svoj niz loših rezultata od osam poraza u proteklih deset duela. Protivnik Laslu Đereu bio je 145. teniser na ATP listi Amerikanac Maksim Kresi. Đere je solidno otvorio meč, ali je odluka o osvajaču prvog seta pala tek u taj brejku koji je teniser iz Srbije dobio sa 7:3.
 
Već na startu drugog seta Amerikanac diže nivo igre, dok Đere ne uspeva da isprati taj tempo. Ovaj deo igre pripao je Kresiju rezultatom 6:1.
 
U dosta izjednačenom odlučujućem setu, Đere je popustio pri samom kraju istog, te je u gemu u kojem je servirao za taj brejk izgubio svoj servis što je rezultiralo ovog seta sa 7:5, a samim tim i čitavog meča.
 
Dušan Lajović i Filip Krajinović kao nosioci slobodni su u prvom kolu, a svoje prve mečeve na turniru igraće u subotu i to protiv domaćih tenisera, Krajinovićev protivnik biće Markos Hiron, dok će Lajović odmeriti snage sa Tomijem Polom.
 
Titulu zbog povrede neće biti u prilici da brani Austrijanac Dominik Tim, a ovogodišnje izdanje turnira igra se za nagradni fond od 16.718.910 dolara, finale takmičenja u američkoj pustinji planirano je za nedelju 17. oktobar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.