Botas pobedio u Turskoj, Verstapen ponovo vodeći u generalnom plasmanu

Vozač Mercedesa Valteri Botas ostvario je danas pobedu na trci za Veliku nagradu Turske, u šampionatu Formule 1, i tako je upisao prvu pobedu u sezoni.
Botas je tokom cele trke, koja je vožena u kišnim uslovima sačuvao prvo mesto, a drugo mesto pripalo je novom vodećem u generalnom plasmanu Maksu Verstapenu iz Red Bula.
 
Treće mesto zauzeo je Verstapenov timski kolega Serhio Peres, četvrti je završio vozač Ferarija Šarl Lekler, a peti je kroz cilj prošao aktuelni svetski šampion i vozač Mercedesa Luis Hamilton, koji je startovao sa 11. mesta zbog zamene motora.
 
Bodove su osvojili i Pjer Gasli (Alfa Tauri), Lando Noris (Meklaren), Karlos Sainc (Ferari), Lens Strol (Aston Martin) i Esteban Okon (Alpin).
 
Botas je takođe osvojio i dodatni bod za najbrži krug, a ovo mu je 10. pobeda u karijeri.
 
U generalnom plasmanu šest trka pre kraja vodi Verstapen (262,5), dok Hamilton na drugom mestu ima 256,5 bodova.
 
Naredna trka vozi se za Veliku nagradu SAD, 24. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.