VIDEO: Navijači Zvezde vređali rukometaše Novog Pazara na nacionalnoj osnovi, reagovala i poverenica

Na utakmici između Crvene zvezde i Novog Pazara u rukometnoj Arkus ligi dogodio se incident kada su navijači domaćeg tima vređali goste iz Novog Pazara.
Naime, tokom čitave utakmice navijači Zvezde vređali su goste iz Novog Pazara na nacionalnoj osnovi, navode iz tabora Novog Pazara.
 
Oni kažu da će, ukoliko nadležni ne odreaguju, naknadno odlučiti o eventualnom napuštanju lige.
 
"Ukoliko se ne pokrenu drastične mere protiv delegata utakmice koji je na sve ovo ćutao, Upravni odbor će doneti hitnu odluku da li vredi nastaviti takmičenje tamo gde se šovinizam i nacionalizam javno promovišu. Povici: Ratko Mladić, poturice, uvredljiv transparent koji nije sklonjen, šovinističke pesme na verskoj osnovi su skandalozne i neprihvatljive", navodi se u objavi Pazaraca.
 
 
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti: "Ovakvi incidenti se ne smeju tolerisati"
 
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je ponašanje dela navijača Crvene zvezde i ocenila da njihovi povici i transparenti podstiču diskriminaciju na osnovu nacionalne i verske pripadnosti i izazivaju strah i neprijateljsko okruženje.
 
"Srbija je država svih njenih građana bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost i ovakvi pojedinačni incidenti se ne smeju tolerisati", poručila je Janković.
 
Ona je dodala da su objave organizacije Narodna patrola na društvenim mrežama koje su uperene protiv migranata, ali i građana Srbije čije su fotografije javno objavljene, nedopustive i zakonom zabranjene.
 
"Ti incidenti nanose štetu celom društvu koje je mnogo puta dokazalo da prihvata i poštuje sve naše građane i građanke bez obzira na razlike po bilo kom osnovu", naglasila je Janković i dodala da "takvo ponašanje ne odražava pravu sliku Srbije"
 
Ono što je ostalo u senci ovih događaja u Sportskom centru "Šumice" jeste sama utakmica u kojoj je Zvezda slavila sa 33:24, te upisala prvi trijumf u sezoni.
  • vojvodjanka

    14.10.2021 07:55
    Ogovorno ponašanje
    Sklonite mi tu stoku, taj ološ sa stadiona, da vam nebi rušila stadione, ukinula klubove i ligu i da vas nebi pohapsila !!!!

    Margaret Tačer
  • Ivica

    12.10.2021 07:03
    A u np uvek sve fino
  • ARMAGEDON

    11.10.2021 23:27
    PORTAL 011
    Novosadjane ne zanima šta pripadnici državne bezbednosti rade. Reklamirate crvene zvezde petokrake propale projekte!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.