Novi bodovi za "orlove" - Srbija pobedila Azerbejdžan i obezbedila baraž

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Azerbejdžana sa 3:1 u sedmoj utakmici kvalifikacija grupe A za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru.
Dvostruki strelac na stadionu "Rajko Mitić" bio je Dušan Vlahović, u 30. sa penala i u 53. minutu, dok je treći pogodak postigao Dušan Tadić iz jedanaesterca u 83. minutu.
 
Jedini gol za Azerbejdžan postigao je Emin Mahmudov u drugom minutu sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu.
 
Srbija je ovom pobedom obezbedila mesto u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo, a u poslednjoj utakmici kvalifikacija će se sa Portugalom boriti za prvo mesto u grupi.
 
Izabranici Dragana Stojkovića su prvi na tabeli Grupe A sa 17 bodova, odnosno imaju bod više od Portugala koji je večeras pobedio Luksemburg sa 5:0.
 
Portugalci imaju meč manje, pa će pred odlučujući meč sa Srbijom 14. novembra, igrati protiv Republike Irske.
 
Srbija je od početka utakmice bila bolji rival na terenu, pa je u razmaku od samo nekoliko minuta imala tri dobre šanse da povede.
 
Prvo je u 11. minutu Vlahović pogodio stativu, tri minuta kasnije je okvir svog gola pogodio i jedan igrač Azerbejdžana, da bi Šahrudin Magomedalijev u 16. minutu odbranio udarac Sergeja Milinković Savića iz neposredne blizine.
 
Inicijativa Srbije se isplatila u 30. minutu kada je Vlahović pogodio sa penala. Prethodno je igrač Fjorentine, posle dobrog proigravanja Nastasića, oboren u kaznenom prostoru. Srbija je kontrolisala dešavanja na terenu i kada je izgledalo da će na odmor s golom prednosti Predrag Rajković je napravio veliku grešku i poklonio gol Azerbejdžanu u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.
 
Golman Srbije je počeo da dribla i kada je pokušao da izbaci loptu dodao je pravo u noge Emina Mahmudova koji je bez problema poslao u praznu mrežu.
 
Drugo poluvreme počelo je dobrim udarcem Milinković Savića i odbranom Magomedalijeva posle koje se lopta od prečke odbila u korner, ali je nekoliko minuta kasnije Vlahović pogodio za 2:1.
 
Magomedalijev je odbranio udarac Darka Lazovića, ali je Vlahović bio na pravom mestu, natrčao je na odbijenu loptu i poslao je u mrežu.
 
Tačku na ovaj meč stavio je Tadić u 83. minutu sa penala pošto je prethodno jedan od igrača Azerbejdžana igrao rukom u kaznenom prostoru.
  • Рон Џереми

    13.10.2021 07:32
    Два питања за старије од 30. година: кад је последњи пут фудбалска репрезентација сама изборила пласман(без баража , победе других, гол разлике ..) и шта вас и даље ложи на ове преплашене лузере?
  • Komšinica

    12.10.2021 23:46
    Fudbal
    Ako se samo kvalfikuju,biće ovacijama kao da su doneli olimpijsku,svetsku,evropsku medalju...ovaj " narod" zanima samo fudbal i Nole( od toliko uspešnih u ostalim sportovima)
  • Сланинар

    12.10.2021 23:05
    "Нек' нам и дају 5 голова у Португалу, али ово ложење нам не могу ускратити" -Бураззер :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.