Ministar potvrdio: Đoković neće braniti titulu u Australiji ukoliko ne primi dve doze vakcine

Australijski ministar za imigraciju Aleks Hok rekao je da svi koji žele da uđu u Australiju, uključujući i tenisere koji planiraju nastup na narednom Australijan openu moraju primiti dve doze vakcine.
Ministar Hok poručio je da je odluka donesena na osnovu saveta zdravstvenih radnika i savetnika.
 
"Dobili smo savete od stručnjaka da ne dopuštamo ulaz ljudima koji se nisu vakcinisali sa dve doze", poručio je australijski ministar.
 
Upitan da prokomentariše situaciju devetostrukog šampiona Australian opena i branioca titule Novaka Đokovića ministar je poručio da nema poruku za njega lično, već za sve koji žele da dođu u Australiju.
 
"Kako Đoković, tako i svi drugi koji žele da dođu u Australiju moraće da se vakcinišu", potvrdio je ministar.
 
Novak Đoković je pre nekoliko dana izjavio da ne želi da otkriva da li je primio vakcinu ili ne, ali je rekao da nije u potpunosti siguran da će braniti titulu na turniru koji mu je najuspešniji u karijeri.
 
Naredno izdanje Australijan opena igra se od 17. do 30. januara naredne godine.
 
Đoković bi, ukoliko nastupi, eventualnim osvajanjem titule postao igrač sa najviše osvojenih grend slem turnira i na taj način napravio veliki korak ka neformalnoj tituli "najboljeg tenisera svih vremena". 
  • Dragan Maksimović

    20.10.2021 17:59
    Ne bi učestvovao na Australian
    Da sam na Djokivićevom mestu, bio vakcinisan ili ne, ne bi učestvovao na Australian openu. Neka im ministri igraju tenis.
  • Jelena

    20.10.2021 16:43
    KOMENTAR
    Znači-nije bitno da si ZDRAV nego moraš biti baš VAKCINISAN... Veoma interesantno...
  • Kasper

    20.10.2021 13:46
    Samo glup covek misli da se Nole nije vakcinisao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.