Verstapen pobedio u Ostinu i povećao prednost u šampionatu

Vozač Red Bula Maks Verstapen ostvario je u Ostinu pobedu na trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD i tako povećao prednost u šampionatu.
Holanđanin je tako upisao 18. pobedu u karijeri i osmu u aktuelnom šampionatu i sada u generalnom plasmanu ima 287,5 bodova, 12 više od drugoplasiranog vozača Mercedesa Luisa Hamiltona.
 
Hamilton je trku završio na drugom mestu, a na pobednički podijum se popeo i Verstapenov timski kolega Serhio Peres.
 
Četvrto mesto pripalo je Šarlu Lekleru iz Ferarija, a peti je završio Danijel Rikardo iz Meklarena.
 
Bodove su osvojili i Valteri Botas (Mercedes), Karlos Sainc (Ferari), Lando Noris (Meklaren), Juki Cunoda (Alfa Tauri) i Sebastijan Fetel (Aston Martin).
 
Hamilton je već u prvoj krivini napao Verstapena i preuzeo je vođstvo u trci.
 
Prvi je na promenu guma od vodećih otišao Verstapen u 11. krugu. Na stazu je izašao kao peti, ali je ubrzo obišao Rikarda i popeo se na četvrto mesto.
 
Dva kruga kasnije u boks je otišao njegov timski kolega Peres, a u 14. krugu na zamenu pneumatika otišao je i do tada vodeći Hamilton.
 
Britanac se na stazu vratio iza Verstapena i na drugoj poziciji je ostao sve do narednog odlaska Holanđanina u boks.
 
Promena nije bilo sve do drugog odlaska u boks Verstapena, u 30. krugu, kada je kao i prvi put stavio nove tvrde gume.
 
Na drugo stajanje sedam krugova kasnije odlučio se Hamilton, koji se zatim vraća na drugo mesto sa zaostatkom od devet sekundi za vodećim.
 
U nastavku Hamilton je konstantno smanjivao razliku za Verstapenom, ali nije uspeo da napadne za prvo mesto. Britanac je uspeo da dođe do dodatnog boda, koji se dodeljuje za najbrži krug.
 
Do kraja šampionata ostalo je još pet trka, a naredna se vozi za Veliku nagradu Meksika, 7. novembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.