Đoković o nastupu u Australiji: Čekam zvaničnu odluku čelnika turnira, do tada bez komentara

Novak Đoković je izjavio da čeka zvaničnu odluku Australijan opena oko uslova za nastup na turniru.
Đoković se trenutno sprema za učešće na turniru Masters serije u Parizu, a to će mu biti prvo takmičenje još od finala US opena u Njujorku u kojem je poražen od Danila Medvedeva. 
 
Očekivano, jedna od glavnih tema pred start takmičenja u glavnom gradu Francuske je bilo pitanje da li će Novak učestvovati na Australijan openu naredne godine, gde bi, potencijalnim osvajanjem titule mogao postati igrač sa najviše grend slem trofeja u istoriji sporta.
 
Da podsetimo, premijer države Viktorije u kojoj se nalazi Melburn, kao i australijski ministri najavili su da će moći da učestvuju samo vakcinisani igrači i da oni koji nisu primili dve doze neće moći ni da uđu u zemlju.
 
Nešto kasnije je "procurilo" je pismo koje su čelnici australijske federacije uputili WTA u kojem se kaže da će nevakcinisani igrači moći da igraju, ali pre toga moraju da budu u strogom dvonedeljnom karantinu, a i da će biti svakodnevno testirani.
 
Informacije su i dalje oprečne, a Đoković se tim povodom oglasio u Parizu.
 
"Čekam zvanično saopštenje Teniske federacije Australije. Posle toga ću odlučiti da li idem u Melburn ili ne. Do tada se više neću oglašvati ovim povodom", istakao je prvi teniser sveta koji nije obelodanio da li je vakcinisan ili ne.
 
Novak je do sada turnir u Melburnu osvajao devet puta i apsolutni je rekorder po broju trofeja na prvom grend slemu u sezoni.
  • strašno

    01.11.2021 12:31
    Uticaj ovog tenisera milionera na ovaj ionako glup narod je poguban.
    Možda se dotični upristoji u svetskom društvu, ali je inače običan Balkanac i srbenda, a evo sad je i na globalnom nivou dokazao svoju zatucanost.
  • Noname

    01.11.2021 07:07
    Jeca 5G i N01E antivakcina
  • bunko

    31.10.2021 23:05
    Ne bi trebalo da se pridaje pažnje ovom antivakseru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.