Masters u Parizu: Đoković se pobedom vratio na teren posle 50 dana

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo Masters u Parizu nakon što je savladao Mađara Martona Fučoviča sa 2:1 u setovima.
Masters u Parizu: Đoković se pobedom vratio na teren posle 50 dana
Foto: FoNet/AP
U meču drugog kola koji je trajao tačno dva časa oba tenisera na momente su igrala sjajno, ali je veći deo meča bio obeležen velikim varijacijama u igri obojice.
 
U prvom setu Đoković je bio siguran, te je do ovog dela igre došao sa čak dva napravljena brejka rezultatom 6:2. Drugi set nagovestio je nešto bolju igru Mađara koji dolazi do brejka koji uspeva da očuva do kraja seta koji dobija sa 4:6. U trećem setu Đoković prvi pravi brejk i stiče prednost, ali vrlo brzo Fučovič vraća brejk i uvodi meč u neizvesnu završnicu. Ipak mentalna stabilnost u najvažnijim trenucima odlučujućeg seta bila je na strani prvog tenisera sveta koji pravi brej na 3:2, a isti održava do kraja seta koji dobija sa 6:3.
 
Ovaj meč bio je prvi meč za srpskog asa posle 50 dana pauze i poraza od Danila Medvedeva u finalu US opena, a u narednom kolu koje je na programu u četvrtak njegov protivnik će biti bolji iz duela između domaćih tenisera Adrijana Manarina i Gaela Monfilsa.
 
S druge strane, dvojica tenisera iz Srbije koji su danas odigrali svoje prve mečeve na turniru nisu imali uspešan start.
 
Gael Monfis nakon preokreta savladao je Miomira Kecmanovića sa 2:1 po setovima 4:6, 7:5, 6:3 u meču prvog kola mastersa u Parizu.
 
Kecmanović je odlično igrao sve do finiša drugog seta. Nastavio je da preti i u nastavku, ali nestalo mu je snage i koncentracije. Monfis to koristi i uspeva da preokrene rezultat i trijumfuje.
 
Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Parizu nakon što je poražen od Amerikanca Rajlija Opelke sa 2:0 (6:3,7:6) u setovima.
 
Amerikanac je od starta napravio brejk, koji je održao do kraja prvog seta. U drugom setu ni posle 12 odigranih gemova nije bilo brejkova, pa je odluka pala u taj-brejku koji je Amerikanac dobio sa 7:4.
 
Ovaj meč predstavlja četvrti poraz u nizu za Krajinovića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.