ATP Pariz: Đoković u polufinalu nakon sat vremena igre

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se večeras u polufinale mastersa u Parizu, pošto je savladao Amerikanca Tejlora Frica sa 6:4, 6:3.
Srpski igrač je do pobede nad 26. teniserom sveta došao za sat i 14 minuta igre.
 
Prvi je do brejka na meču došao Đoković, koji je poveo sa 2:0, ali je već u narednom gemu brejk bez izgubljenog poena vratio Fric.
 
Brejkova zatim nije bilo sve do osmog gema, kada do nove prednosti dolazi Đoković, a u narednom gemu na svoj servis prvi igrač sveta nije osvojio nijedan poen.
 
Srpski teniser je već u sledećem gemu došao do vođstva u setovima, pošto je iskoristio drugu brejk i set loptu.
 
Drugi set je brejkom počeo američki igrač, a Đoković je odmah zatim izjednačio.
 
Đoković je od rezultata 2:2 osvojio tri uzastopna gema, i do kraja je uspeo da sačuva brejk prednosti.
 
Za rivala u polufinalu će imati Poljaka Huberta Hurkača, koji je ranije danas pobedio Australijanca Džejmsa Dakvorta (6:2, 6:7, 7:5).
 
Poljak je 10. igrač sveta, i tom pobedom osigurao je plasman na završni masters u Torinu, a u međusobnim duelima vodi Đoković sa 2:0.

 

Srpski teniser je u dosadašnjoj karijeri osvojio pet titula na mastersu u Parizu, a poslednju je osvojio 2019. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).