Verstapen pobedio u Meksiku za novo povećanje vođstva

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Meksika i sada u generalnom plasmanu ima 19 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Luisa Hamiltona.
Verstapen je do druge uzastopne pobede došao nakon odličnog starta, kada je sa trećeg mesta izbio na prvu poziciju.
 
Drugo mesto pripalo je vozaču Mercedesa i aktuelnom šampionu Hamiltonu, dok je treći završio domaći vozač i član Red Bula Serhio Peres.
 
Četvrti je kroz cilj prošao vozač Alfa Taurija Pjer Gasli, a peti je završio Šarl Lekler iz Ferarija.
 
Bodove su osvojili još Karlos Sainc (Ferari), Sebastijan Fetel (Aston Martin), Kimi Raikonen (Alfa Romeo), Fernando Alonso (Alpin) i Lando Noris (Meklaren).
 
Najbrži krug na trci odvezao je u poslednjem krugu vozač Mercedesa Valteri Botas, koji je startovao sa prvog mesta, ali nije uspeo da dođe do bodova (15. mesto).
 
Sa pol pozicije u trku je krenuo Botas, a njegovu zavetrinu iskoristio je vodeći u generalnom plasmanu Verstapen, koji je krenuo sa trećeg mesta. Holanđjanin je do prvog mesta došao već posle prve krivine, a Botas se na početku trke okrenuo na stazi, posle kontakta sa vozačem Meklarena Danijelom Rikardom.
 
Vozač Alpina Esteban Okon u prvom krugu zakačio je vozača Hasa Mika Šumahera, a odmah zatim i Jukija Cunodu iz Alfa Taurija. Njih dvojica su odustali od trke, a na stazu je izašlo bezbednosno vozilo.
 
Trka je ubrzo nastavljena, a većih uzbuđenja nije bilo sve do odlaska vodećih u boks. Hamilton je prvi otišao u 30. krugu, a na stazu se vratio tik iza vozača Ferarija Leklera, koji je ubrzo i sam otišao u boks.
 
Četiri kruga kasnije na promenu guma odlučio se i vodeći Verstapen, koji je uspeo da zadrži prednost od nešto više od osam sekundi pred Hamiltonom. Verstapenov klupski kolega Peres u boks je otišao u 40. krugu.
 
Botas je dva kruga kasnije otišao na promenu guma, a zbog velike greške ekipe ostao je na zameni čak 11,7 sekundi.
 
Do kraja trke najveća borba vodila se za drugo mesto, Peres je u nekoliko navrata smanjio razliku na manje od jedne sekunde za Hamiltonom, ali nije uspeo da izvede ozbiljniji napad na britanskog vozača.
 
U generalnom plasmanu četiri trke pre kraja Verstapen ima 312,5 bodova, dok je Hamilton drugi sa 293,5 bodova.
 
Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Brazila, 14. novembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.