Francuska i Belgija se plasirale na SP, četiri gola Mbapea za 8:0 protiv Kazahstana

Fudbaleri Francuske plasirali su se na Svetsko prvenstvo, nakon što su u pretposlednjem kolu Grupe D pobedili Kazahstan na svom terenu sa 8:0.
Strelci za Francusku bili su Kilijan Mbape u šestom, 12, 32. i 87. minutu, Karim Benzema u 55. i 59. minutu, Adrijen Rabio u 75. i Antoan Grizman iz penala u 84. minutu.
 
Francuska je kolo pre kraja osigurala prvo mesto u grupi sa 15 bodova, dok je Kazahstan poslenji sa tri poena.
 
U poslednjem kolu, Francuska će gostovati Finskoj.
Plasman na Svetsko prvenstvo sinoć je osigurala i selekcija Belgije pobedivši u Grupi E Estoniju kod kuće sa 3:1.
 
Strelci za Belgiju bili su Kristijan Benteke u 11. minutu, Janik Karasko u 53. i Torgan Azar u 74. minutu. Gol za Estoniju postigao je Erik Sorga u 70. minutu.
U istoj grupi, Vels je na svom terenu pobedio Belorusiju sa 5:1.
 
Golove za Vels postigli su Aron Remzi u trećem i 50. minutu, Neko Vilijams u 20, Ben Dejvis u 77. i Konor Roberts u 89. minutu. Strelac za Belorusiju bio je Artem Koncevoj u 87. minutu.
 
Belgija je prva sa 19 bodova, Vels drugi sa 14, Češka treća sa 11, Estonija četvrta sa četiri, a Belorusija peta sa tri boda. U poslednjem kolu, Vels će dočekati Belgiju, a Estonija će gostovati Češkoj.
 
U Grupi G, Crna Gora i Holandija su odigrali nerešeno 2:2.
 
Strelaci za Crnu Goru su bili Ilija Vukotić u 82. i Nikola Vujnović u 86. minutu, dok je golove za Holandiju postigao Memfis Depaj u 25. i 54. minutu.
 
Holandija je prva u grupi sa 20 bodova, a Crna Gora četvrta sa 12 poena. U poslednjem kolu, Crna Gora će dočekati Tursku, a Holandija će ugostiti Norrvešku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).