Fudbaleri Srbije večeras protiv Portugala za plasman na Svetsko prvenstvo

Fudbaleri Srbije igraju večeras u Lisabonu protiv Portugala, poslednju utakmicu u Grupi A u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Utakmica na stadionu Benfike počinje u 20:45h.
Za direktan plasman na Mundijal, Srbija mora da pobedi, dok je Portugalu dovoljan bod.
 
Portugal je prvi na tabeli sa 17 bodova, koliko ima i drugoplasirana Srbija. Obe ekipe imaju po pet pobeda i dva remija. Portugal ima gol razliku 16:4, a Srbija 16:8.
Pobednici grupa plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo u Kataru, a drugoplasirane ekipe i dve najbolje ekipe iz Lige nacija igraće u baražu.
 
Utakmice u baražu igraće se od 24. do 29. marta iduće godine.
Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković izjavio je da njegovu selekciju očekuje jako teška utakmica.
 
"Moramo da budemo jako koncentrisani, znamo da je Portugal jaka ekipa i učinićemo sve da postignemo gol više od njih. Portugal je jedna od najboljih ekipa u Evropi, to svi znaju, znam i ja. Ovo je utakmica između dve ekipe koje su neporažene u ovim brzim kvalifikacijama. Vreme je da vidimo ko je bolji", izjavio je Stojković.
 
"Mi smo od početka kvalifikacija krenuli sa jednim stilom koji želimo da negujemo iz utakmice u utakmicu. Ne vidim razloga zašto bismo bilo šta menjali. Bez obzira na ime protivnika, najviše respektujemo sebe i želimo da naš fudbal bude atraktivan i napadački. Jeste velika važnost, ali Srbija se neće adaptirati na igru Portugala, nego će nastaviti da igra onako kako treba da bismo došli do rezultata", rekao je Stojković.
 
Kapiten Srbije Dušan Tadić izjavio je da snaga Portugala leži u velikom broju dobrih pojedinaca.
 
"Pokušaćemo da neutrališemo njihov kvalitet i da izvučemo maksimum iz naših kapaciteta. Biće prava borba na terenu u kojoj publika može samo da uživa", dodao je kapiten Srbije.
  • Pametnjaković

    14.11.2021 14:58
    Piksi je- luzer
    Idi tapši tamo!

    @Ns +1
  • Zoran

    14.11.2021 13:30
    Sramota
    Pre nekoliko dana majka je upućivala vapaj da se skupi milion/dva eura za lečenje deteta i uspelo je.
    Ovde se razmeće za milion eura za pobedu u fudbalskoj utakmici.
    S obzirom da su u pitanju novci svih nas, a ne onog ko daje, molim da se moj deo ne daje fudbalerima nego budućoj deci kojoj je medicinska pomoć u inostranstvu neophodna.
  • Tv lice

    14.11.2021 12:54
    ........
    Stojkovića, kao verovatno i mnogi, pamtim po golu koji je dao nakon izuzetno uspelog lažnjaka i završnici značajne utakmice na SP.
    Kao ličnost ću ga pamtiti po jučerašnjoj slici iz aviona i neuspelom započinjanju aplauza, koji je bio analogija sa onim lažnjakom, ali kao njegova potpuna inverzija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.