Hamilton osvojio Veliku nagradu Brazila

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je večeras u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila, i tako je smanjio razliku u generalnom plasmanu, u odnosu na vodećeg Maksa Verstapena iz Red Bula.
Hamilton je trku počeo sa 10. mesta posle kazne, koju je dobio zbog nove promene pogonske jedinice, a do prvog mesta je došao u 59. krugu, kada je uspeo da obiđe do tada vodećeg Verstapena.
Treće mesto pripalo je njegovom timskom kolegi Valetriju Botasu, dok je drugi vozač Red Bula Serhio Peres završio na četvrtom mestu. Peres je dobio i dodatni bod za najbrži krug u trci.
 
Petu i šestu poziciju zauzeli su vozači Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sainc, Pjer Gasli iz Alfa Taurija je završio na sedmom mestu, dok su vozači Alpina Esteban Okon i Fernando Alonso trku završili na osmoj i devetoj poziciji, a jedan bod je upisao vozač Meklarena Lando Noris.
 
U generalnom plasmanu tri trke pre kraja vodeći je Verstapen sa 332,5 bodova, a Hamilton posle 101. pobede u karijeri ima 318,5 bodova.
 
Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Katara, 21. novembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.