Stojković: Zasluženo idemo u Katar, velika stvar za Srbiju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Portugal i plasirala se direktno na SP i da je time napravila veliku stvar za domaći fudbal.
Stojković: Zasluženo idemo u Katar, velika stvar za Srbiju
Foto: FoNet
"Mislim da smo potpuno zasluženo, po onome što smo prikazali večeras, pobedili. Momci su odigrali takmičarsku utakmicu sa dubokim uverenjem da možemo da dobijemo, bez obzira što smo igrali protiv jedne od najjačih selekcija. Oni su praktično za mene prvaci Evrope sa svim tim igračima. Ovo je veliki uspeh za Srbiju i srpski fudbal, svi zaslužuju čestitke", rekao je Stojković posle utakmice.
Fudbaleri Srbije plasirali su se na Svetsko prvenstvo u Kataru pošto su pobedili Portugal u Lisabonu sa 2:1 u poslednjoj utakmici u kvalifikacijama.
 
Na stadionu Benfike Portugal je poveo u drugom minutu golom Renata Sančesa, a izjednačio je Dušan Tadić u 33. minutu. Pobedonosni gol postigao je Aleksandar Mitrović u 90. minutu.
 
Fudbaleri Srbije igrali su dobro i borbeno, a takmičenje u grupi završili su kao prvi i neporaženi sa 20 bodova. Portugal je drugi sa 17.
 
"Govorili smo da će utakmica u Lisabonu biti finale, to se i desilo. Znali smo da nas jedino taj rezultat vodi na željeno mesto. Mentalna snaga, taktička zrelost, ponašanje, disciplina na terenu, požrtovanost igrača, poštovanje svih principa koje smo tražili donelo je to da Srbija večeras treba da bude ponosna. Ne bi se ništa promenilo ni da je ostalo neršeno. Momci su zaslužili sve čestitke, Srbija ima pravo da slavi noćas", naveo je selektor.
 
On je Mitrovića uveo u drugom poluvremenu.
 
"Moj posao je da osmislim, da prenesem, moj posao je da ubedim igrače, sve je to na kraju rezultiralo ovako. Sa taktičke strane stručni štab je obavio svoj deo posla, do tančina je objašnjeno igračima šta treba raditi na terenu. Bila je prelepa igra, mi smo verovali u to. Stalno sam govorio da niko od protivnika nema krila da leti. To je 10 na 10 na terenu. Pokazali smo veliko srce, volju, motivaciju, na kraju se vratilo kako treba. Velika je stvar pobediti Portugal", naveo je.
 
"Tradicije postoje da bi se rušile, posle 37 godina srušili smo tradiciju i pobedili veliki Portugal u Lisabonu. Pokazali smo da smo konkurentna ekipa, nemamo limit. Mi ćemo posle ovoga sve analizirati, ali sve je urađeno perfektno. Ušli smo u finiš sa istim brojem bodova. Utakmica je pokazala ko je bolji, mi smo jer smo zaslužili. Imamo potencijal za mnogo veće stvari", dodao je Stojković.
  • Cc

    15.11.2021 08:28
    Cc
    Posle toliko godina napokon prava ekipa i generacija koja ce daleko dogurati sa piksijem! Svaka cast i bravo na prikazanom fudbalu! Piksi cuvaj se baksuza vucica i sto dalje od politike! Novac dajte za obolelu decu! Sport i politika neidu zajedno!
  • Cc

    15.11.2021 08:27
    Cc
    Posle toliko godina napokon prava ekipa i generacija koja ce daleko dogurati sa piksijem! Svaka cast i bravo na prikazanom fudbalu! Piksi cuvaj se baksuza vucica i sto dalje od politike! Novac dajte za obolelu decu! Sport i politika neidu zajedno!
  • G

    15.11.2021 08:17
    G
    NAJZAD!BRAVO!Tako se igra za reprezentaciju! Ova generacija ce daleko dogurati u fudbalu samo dase distanciraju od piticara i AV!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).