Troicki odredio konačan spisak igrača za finalni turnir Dejvis kupa

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki odredio je danas konačan spisak igrača za predstojeći finalni turnir Dejvis kupa.
Troicki odredio konačan spisak igrača za finalni turnir Dejvis kupa
Foto: FoNet

Srbiju će na finalnom turniru Dejvis kupa predstavljati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić, kao i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji će se timu priključiti po završetku završnog mastersa u Torinu.

"Nažalost, pravila takmičenja su takva da možemo u timu imati samo pet igrača i zbog toga smo morali da presečemo, da jedan igrač ovaj put sa nama ne ide na finalni turnir. Laslo Đere neće biti u timu zbog uslova u koje idemo, od nadmorske visine do dvoranskih uslova koje ćemo imati za igru", rekao je Troicki, prenosi Teniski savez Srbije.

"Prvi trener reprezentacije Dušan Vemić i ja kao selektor presekli smo i odlučili da u su ovom trenutku Kecmanović i Ćaćić bolja opcija", dodao je on.
 
Troicki je istakao da i dalje računa na Đerea.
 
"Znam da mu je teško pala ova odluka. I sam sam bio u takvim situacijama, znam kako mu je i verujem da će naredne godine briljirati u ličnoj karijeri i biti bolji nego ikada", rekao je Troicki.
 
Dejvis kup selekcija Srbije boriće se od 25. novembra do 5. decembra na finalnom turniru tog takmičenja, koji će biti održan u tri grada - Madridu, Insbruku i Torinu.
 
Srpski teniseri igraće u Insbruku, u Grupi F, sa Nemačkom i Austrijom. Dejvis kup selekcija Srbije na put u Insbruk kreće u subotu, 20. novembra.
 
Prvi meč u grupnoj fazi Srbija igra 26. novembra protiv domaćina Austrije, a dan kasnije sa Nemačke. U četvrtfinale će se plasirati prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).