Odbijena žalba Mercedesa: Bez kazne za Ferstapena

Svetska automobilska federacija (FIA) odbila je zahtev Mercedesa da preispita svoju odluku u vezi sa incidentom koji se dogodio između Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena na trci u Brazilu.
Mercedes je podneo zahtev za ponovno razmatranje odluke oko incidenta između Hamiltona i Ferstapena koji se dogodio u 48. krugu trke, jer se pojavio snimak sa bolida Red Bula koji stjuartima nije bio dostupan odmah.
Tokom trke je doneta odluku da se incident ne istražuje i da se nijedan vozač ne kazni.
"Direkcija trke često mora da donesu odluku brzo i na osnovu ograničenog broja informacija.
 
Stjuarti su u Brazilu smatrali da imaju dovoljno informacija donesu odluku, koja se u velikoj meri poklapala sa komentarima obojice vozača iznetim odmah nakon trke.
 
Da su smatrali da je snimak prednje kamere bolida 33 ključan za donošenje odluke, stavili bi incident pod istragu i odluku bi doneli pošto bi im video bio dostupan.
 
Stav takmičara je da ovaj snimak pruža dovoljno informacija da direkcija trke dođe do drugačijeg zaključka. Međutim, utvrđeno je da snimak ne pokazuje ništa što se posebno razlikuje od onoga što je prethodno viđeno ili što bi uticalo na promenu odluke.
 
Za razliku od slučaja u Austriji 2020, nema ničega na smimku što bi uticalo na promenu odluke. Utvrđeno je da dostavljeni snimak nije značajan", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.