Đoković: Mnogima sam trn u oku, tu je "mali od Srbije" da im pokaže kako treba

Novak Đoković je posle pobede nad Kameronom Norijem govorio o temi koja potresa "beli sport".

U pitanju je odnos između ATP i PTPA, organizacije koju vodi upravo prvi reket sveta.

"Mi smo komformističko društvo, uvek nam prija više da se priključimo stadu, nego da iz njega izađemo. Umesto da kažemo 'ovo nije u redu, nije pravedno, boriću se za ovog drugog, koji ima manje sreće od mene', biraju lakši put", izjavio je Đoković za "Sport klub". 

"Znam da sam mnogima trn u oku, pokušavam da raskrinkam monopol koji je u našem sportu dugi niz godina", istakao je.
 
Đoković je napomenuo da mnogi teniseri od ovog sporta ne žive, već preživljavaju, što u drugim sportovima nije slučaj.
 
"Ja znam ko sam i šta sam, znam šta je pravedno. Jedva 150 igrača živi od tenisa u muškoj i ženskoj kategoriji. Dajte mi bilo koji drugi sport u kome je takav slučaj. Upravo se za te momke i devojke zalažemo. Oni se trude, ali ih ne slušaju. Elita će da se uzdiže dok se oni bore, zato je tu mali od Srbije da se umeša i pokaže im kako treba", rekao je Đoković.
  • aleks

    22.11.2021 10:14
    @radakciji
    Nije komformizam vec konformizam
  • Džo

    21.11.2021 07:51
    .
    Pravi čovek i vrhunski sportista.
  • Pravednik

    20.11.2021 23:04
    Mali od Srbije
    Verujemo ti Nole, dokazao si prošlog leta da si mali od Srbije. Videli smo tada kako si svoju popularnost iskoristio da celom svetu ukažeš na to da neku decu u tvojoj zemlji prebijaju samo zato što traže za sebe šansu da žive kao slobodni ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.